in

Яко!Яко!

Хари Потър оживява в сериал с 10 сезона

Хари Потър оживява в сериал с 10 сезона

Книгите за Хари Потър ще се превърнат в сериал и това бе обявено вчера съвсем официално, брато.

След неколкоседмични съобщения и спекулации по темата вчера стана ясно, че се създава нова стрийминг платформа на Warner Bros. Discovery, за която специално ще бъдат разработвани два сериала. Единият е за Хари Потър, а другият е по една от книгите за събития от вселената на „Игра на тронове“.

Сериалите ще са част от новата стрийминг услуга, която комбинира HBO Max и Discovery Plus и се предвижда да бъде за всички региони на планетата. Седемте книги от поредицата за магьосника Хари Потър достигнаха над 600 милиона официални продажби (като се предполага, че нелегалните са поне тройно повече) и бяха екранизирани с участието на актьора Даниел Радклиф между 2001 и 2011 г. в осем пълнометражни игрални филма. Предстоящият сериал за света на магиите ще има нов актьорски състав.

Очаква се сериалът да продължи да се излъчва в рамките на 10 години. Авторката на романите Дж. К. Роулинг ще бъде изпълнителен продуцент.

„Очаквам с нетърпение да участвам в тази нова адаптация, която ще позволи повече дълбочина и детайлност, характерни само за дългите телевизионни сериали“, каза писателката.

Забавлявай се с нашата втора книга, брато. Виж я тук!

Кефи ли те?

Сниманият в България „Красиво бедствие“ тръгва по кината (ТРЕЙЛЪР)

Германия легализира марихуаната за забавление