in

Шит!Шит!

Изповедта на Бекер: Платих висока цена и се озовах в затвора

Легендата в тениса Борис Бекер отново е на свобода, брато. Германецът изкара 231-те дни в затвора в Хънтъркомб (Оксфордшър) заради финансови измами и бе освободен на 15 декември 2022 година в навечерието на Коледа. Аржентинския всекидневник La Nación взе интервю от носителя на 6 трофея в турнирите от Големия шлем. Темата се въртеше около това как е загубил богатството си.

Борис Бекер излезе от затвора

„Днес съм по-добре след престоя си в затвора – обясни Бекер. -Когато спечелих Уимбълдън на 17, това беше шок за всички, включително и за мен. Никой не е подготвен за това, така че мисля, че настоящата ми ситуация е отражение на този етап. След пенсиониране много спортисти продължават със същия начин на живот, имат същите приятели, както когато са били активни, а това струва много. Доходите не са това, което са били, така че в крайна сметка започват проблемите“.

„Разбрах твърде късно. Може би имах грешните хора около себе си, може би бях пленен от успеха и не исках да разбера. Не губите всичко за една нощ, в моя случай това беше дълъг процес от 20 години. Платих висока цена и се озовах в затвора. Беше трудно. Животът там е много тежък, всеки ден трябва да търсиш начин да оцелееш.Това ме научи на нещо, което може би вече знаех, но не бях прилагал в живота. Въпреки това се примирих с тази част от съществуването си, приемам случилото се и се надявам да съм научил нещо”.

„Затворът те прави смирен. Когато загубиш всичко, седиш в малка килия и все още не усещаш какво е унижение, значи си загубен. Сега се чувствам много добре, здрав, смятам, че животът зад решетките ме превърна в по-отговорен човек.Там ядях по-малко, не пиех алкохол, не пушех, спортувах във фитнеса, колкото можех по-често. Възнамерявам да запазя този начин на живот възможно най-дълго.”

“Върнах се в тениса, в телевизията, поканиха ме отново да бъда част от отбора за Купа Дейвис. Говоря с много млади играчи, но все още не съм решил кой път да поема. Благодарен съм за възможностите, които ми се дават.”

Apple TV+ пусна вече документалния филм “Boom! Бум! Светът срещу Борис Бекер”. Лентата е разделена на две части, дълги над три часа и половина, озаглавени “Триумф” и “Бедствие”. В него участва и бившата му съпруга Барбара Фелтус, настоящата му партньорка Лилиан де Карвальо Монтейро, легендарният му мениджър Йон Цириак, Бьорн Борг, Матс Виландер, Джон Макенроу, Брад Гилбърт, Майкъл Стич, Новак Джокович и Ник Болетиери.

Кефи ли те?

Мачовете по телевизията в събота

Съдия пристигна мъртво пиян за дерби в Гърция