in

Какъв ще бъде последният филм на Тарантино?

Задава ли се последният танц на големия американски режисьор Куентин Тарантино, брато? Американецът сам похвана темата, след като в интервю, дадено на директора на кинофестивала в Кан Тиери Фремо, призна, че възнамерява десетият му филм да бъде е финален. След това – бира и кънтри на верандата на някоя къща в гората. Ок, последното си го съчинихме сами.

Той потвърди заглавието – “Кинокритикът”, както и че действието ще се развива през 1977 г., но сюжетът няма да е за филмов критик, нито за Полин Кейл.
„Завърших сценария за това, което ще бъде последният ми филм“, обяви Тарантино, цитиран и France 24. – Мисля, че вероятно ще започнем снимките през есента“.

Противно на по-ранните информации, филмът няма да се фокусира върху известната филмова критичка Полин Каел, обясни Тарантино в Париж. След като престане да режисира, той иска да пише и да се занимава с кинокритика. Режисьорът вече издаде първия си роман през 2021 г. – “Имало едно време в Холивуд” по едноименния филм, който стана бестселър. През ноември 2022 г. излезе книгата му “Спекулация кино” (Cinema Speculation), в която съчетава кинокритика с историята на живота си. През лятото на миналата година участва като водещ в подкаст за Библиотеката на видеоархивите.

Кефи ли те?

Коя би уважил, брато?

Лампард поема “Левски” през 2026 година