in

WTFWTF Шит!Шит! Яко!Яко! Смех!Смех! ДГДДГД

Новият затвор в Ел Салвадор – дом на гангстери и терористи (СНИМКИ)

Ел Салвадор се гордее с най-големия затвор в САЩ затвор, брато. Пожелаваме ти да не стъпваш там, въпреки че е чисто нов. Предназначен е за най-страшните криминално проявени лица, сред които членове на банди, сред които такива от MS-13 и две фракции от Barrio 18. Последните са известни с това, че тероризират централноамериканската държава. Затворът официално е обявен като Център за ограничаване на тероризма (CECOT). Той е снабден с високотехнологично оборудване за наблюдение и може да побере 40 000 затворници.

Президент на Ел Салвадор Найиб Букеле показа преместването на първите 2000 лишени от свобода в новия им дом. Страната отдавна се бори да овладее бруталното гангстерско насилие, което от десетилетия тормози населението с изнудвания, отвличания, убийства, контрабанда и други. Всичко това води до икономическа и политическа нестабилност след гражданската война, която приключи през 1992 г.

Управлението на Букеле е на съвсем различно ниво – неговата администрация затвори десетки хиляди, много от които произволно, многократно удължи извънредното положение, ограничаващо сериозно правата на обикновените граждани, и дори задържа критиците му в пресата.

Кефи ли те?

„Dungeons & Dragons: Разбойническа чест“ ще ни разтърси от 24 март

Да вкараш на “Арсенал” от центъра (ВИДЕО)