in

Яко!Яко!

Болница получи признание от престижен кулинарен справочник

Ако си бил под лекарско наблюдение в болница, то със сигурност си наясно с две неща, брато – персоналът е кисел, а храната кофти. Свикнали сме да свързваме обядите и вечерите там с нещо, което става за всичко друго, но не и за консумиране. Е, ето, че има и изключения. Не у нас, разбира се. Но има. 

Университетска болница Хрьонинге (AZ Groeninge) в град Кортрейк, Белгия може да се похвали с уникално постижение. Тя стана първото болнично заведение в Бенелюкс, което е официално признато от кулинарния справочник „Го & Мийо“ (Gault & Millau) за качеството на храната, предлагана на своите пациенти.

Марк Дьоклерк, главен изпълнителен директор на белгийския клон на „Го & Мийо“, призна, че издателството на кулинарния справочник си сътрудничи от повече от 10 години със здравни институции и старчески домове относно храненето на пациентите и служителите. Болницата привлече експерти на „Го & Мийо“, за да инспектират храната и да предложат съвети за подобрение, особено за техните рибни специалитети, сосове и ястията с картофи Впоследствие ръководството установило, че храната на болницата е на високо ниво, а Дьоклерк сподели, че с удоволствие би сервирал някои от нейните ястия в собствения си дом.

„Съветът ми е да се придържате към добри продукти и прости рецепти“, допълни той. „Хората не искат непременно твърде сложни неща, предпочитат да е нещо здравословно и вкусно. Опитвайте се да готвите за другите така, както бихте го направили за себе си“, казва Дьоклерк пред Ройтерс.

Ястията, приготвени за пациентите в болницата, всъщност няма да бъдат включени в годишния справочник на ресторантите, но са официално сертифицирани от „Го & Мийо“ за 2023 г.

Кефи ли те?

Моуриньо надъха “Добруджа” с видео

„Dungeons & Dragons: Разбойническа чест“ ще ни разтърси от 24 март