in

Тайван плаща на туристи да посетят острова

Ходи ли ти се в Тайван, брато? Ние сме готови да тръгнем за където и да е, стига да не сме в офиса. Ето, че сега имаме още една причина да поемем към този екзотичен остров. Премиерът на държавата в Източна Азия Чен Чин-джен е готов да плаща, за да идват туристи.

Правителството се надява да привлече поне шест милиона туристи през 2023 година, да удвои тази цифра през 2024 година, а тези през 2025-а да са поне 10 милиона. Като допълнителна мотивация политиците са готови да раздадат бонуси от 5000 NT$ (165$) на 500 000 посетители на страната. Надбавки до 20 000 NT$ (658 $) също ще бъдат предоставени на 90 000 туристически групи.

Министърът на транспорта Уанг Куо-цай заяви в сряда, че тези финансови инжекции са предназначени туристите да ги използват за покриване на разходите си в Тайван, включително за настаняване. Той добави, че мерките са насочени към привличане на повече посетители от ключови пазари, включително Япония, Южна Корея, Югоизточна Азия, Хонг Конг и Макао, а също и Европа и Америка.

Кефи ли те?

Какво ни каза ChatGPT за “Ергенът”? (ВИДЕО)

Булка хвана бъдещата си свекърва да кърми младоженеца