in

Яко!Яко!

“Шекспир като улично куче” вече е по кината (ТРЕЙЛЪР)

На 3-и февруари тръгва премиерата на втория пълнометражен филм на режисьора Валери Йорданов. Любим ни е от театъра, затова и с кеф ще отидем на “Шекспир като улично куче”. След успеха на “Кецове”, който бе отличен от Европейската филмова академия и бе българското предложение за “Оскар” през 2012, Валери Йорданов отново е режисьор и сценарист на втория си филм.

“Шекспир като улично куче” разказва историята на едно момче на седемнайсет години, притежаващо два големи таланта – актьорските умения и уличният бокс. Момчето обича и може да пише, обожава Шекспир и е “безкомпромисният шеф” и “гангстерът” на своята улица.

Пред него се изпречват два тежки въпроса: как и дали ще продължи по правилния път и с кой от “талантите” си може да спаси живота на най-близкия си човек.Историята в “Шекспир като улично куче” е истинска и преживяна.

“Мога да поканя зрителите по този начин – този филм е за всички възрасти, заяви самият Йорданов. “Дъщеря ми го гледа шест пъти, но дойдоха и нейни съученици, които го гледаха, някои от тях втори път, дойдоха и възрастни хора. И въпросите, които задаваха, са много интересни“.

“Естествено – някои от линиите й съм доизмислил или уголемил, дал съм място на повече “сценарни хватки”, които са полезни за разказа и филма, но в цялост – историята е реална и действителна част от моя живот и от този, на мои приятели”, допълва той.

Зад камерата застава Борис Славков, а продуценти на филма са Chouchkov Brothers, продуцирали едни от най-успешните български филми в последното десетилетие – “ТИЛТ” (2011) и “18% сиво” (2020).

  • Режисьор: Валери Йорданов
  • Сценарист: Валери Йорданов
  • Оператор: Борис Славков
  • Продуценти: Борислав Чучков, Виктор Чучков, Валери Йорданов, Гергана Станкова
  • Композитор: Калин Николов
  • Художник: Ванина Гелева
  • Художник костюми: Мирела Василева
  • Режисьор по монтажа: Валери Йорданов

В ролите: Владислав Стоименов, Захари Бахаров, Елеонора Иванова, Васил Илиев, Гергана Данданова, Меглена Харамламбова, Доротея Толева, Стефан Щерев, Любомир Нейков, Силвия Лулчева, Серафим Тодоров, Леард Докле и др.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Ммммм: Никол Шерцингер е все така топ (СНИМКИ)

Уволниха директор на зоопарк, защото сготви екзотични кози