in

Яко!Яко! WTFWTF Смех!Смех! ДГДДГД Шит!Шит! ПлачаПлача

Учени: Водата, която пиете, може да е на 4,5 милиарда години

УОУ! Ставаш по-умен с тая статия

SONY DSC

Случвало ли ви се е да отпиете глътка вода и да се чудите откъде точно идва тя?


Ново проучване най-накрая има някои отговори и изглежда, че водата е стара колкото Вселената. В статия, публикувана в GeoScienceWorld, учените Сесилия Кесарели и астрономът Фюджун Ду са открили, че животворната течност е наистина от древността. И даже са категорични, че водата е създадена чрез процес в четири стъпки.

Първата стъпка, известна като студената фаза, започва с молекулен облак. Този облак се състои от водород, основният компонент на водата, също хелий, кислород и въглерод. Тази смес влиза в контакт с прашинка, която замръзва и полепва по повърхността на коктейла от споменатите елементи. Това води до прескачане на водородни молекули от прашинка на прашинка, преди да кацнат върху кислорода. Теб, разбира се, те боли фара кой къде подскача.

След това от тази среща се образува воден лед. Гравитацията в крайна сметка се намесва и материята започва да се струпва в центъра. Това натрупване на маса в средата на цялото тва чудо води до раждането на протозвезда. Демек много по-голема звезда от Николета Лозанова.

Нещата в крайна сметка започват да се нагряват поради гравитацията и газът и прахът достигат 100 Келвина (280 градуса по Фаренхайт), което задейства следващата фаза: фазата на протозвездата.

По време на тази стъпка ледът се превръща в пара чрез сублимация. Стъпка две последва веднага с въвеждането на протопланетни дискове, които носят всичко, което в крайна сметка ще се превърне в слънчевата система. Като такава, парата се превръща обратно в лед в най-студените дълбини на протопланетарния диск.

Сега идва последната фаза, когато Вселената започва да се оформя, по-специално нашата слънчева система. Планетите, звездите и астероидите започват да се формират и намират своето място в орбита. С това идва образуването на H2O в сегашното му състояние. Демек водата е много дърта, брато! Пий тая вода старец и си живей живота.

От това изследователите твърдят, че водата е на около 4,5 милиарда години.

Може би се чудите колко от тази оригинална вода сега може да се намери на Земята. Изследването изчислява, че някъде между 1% и 50% от нашия естествен източник идва от преди 4,5 милиарда години.

Кефи ли те?

Човек на Роналдо размаха пръст на Меси

Шериф се похвали с удар за 1 млн. долара и запя песен на Лил Уейн (ВИДЕО)