in

Яко!Яко! Шит!Шит! WTFWTF Смех!Смех! ПлачаПлача

Бабата на Ерлинг Холанд разкри тайната на неговата бързина и мощ

Те такава баба да имаш…

Норвежецът Ерлинг Холанд не е човек, брато. Той мачка всички защити, срещу които играе. Той е мощен, бърз, експлозивен, шъка на вратарите голове като стой та гледай.

Чудехме се защо е така. И бабата на футболиста издаде тайната.

Докато бе част от Борусия Дортмунд футболистът разви скорост от 36,3 км/ч, пише dsport. Норвежецът показва подобни резултати и след преминаването си в Манчестър Сити. В същото време ние трудно ходим в права линия.

Зад успеха на Холанд е неговото ДНК. Неговият ген. По майчина линия сите са спортяги. Бабата на играча се казва Инге Асе Хойланд Браут. Тя бе една от най-добрите атлетки в дългия скок и спринт едно време, коги деда ти е бил ученик. В същите дисциплини се е състезавала и майката на Холанд Гри Марита Браут.

“Със своята скорост и скок Ерлинг е представител на третото поколение на нашето спортно семейство. Рекордът ми на 60 метра в класа на 11-годишните все още не е подобрен и до днес. Тогава имах резултат от 8,4 секунди”, разказва бабата на Холанд.

През 1990 година майката играча печели норвежкото първенство по петобой за юноши. Тия са си надделели над масрафа.

“Едни и същи мускули работят в спринта и скока на дължина и тренировките и в двете дисциплини помагат много на футболния терен. Ерлинг държи неофициалния рекорд за петгодишно дете в скока на дължина от изправено положение без бягане. Това е на база възрастовите рекорди в 58 страни. През януари 2006 г. той постигна 1,63 м”, казва бащата на футболиста Алф Инге Халанд. Верно се казва Алф, не се шегувай, сър. Дал е живот на голем футболист.

Кефи ли те?

ВИДЕО: Така ще се провежда час по музика през 2030 г.

Зловещата причина, поради която е забранено да има погребения в норвежки град