in

Яко!Яко!

Проект “От нас зависи” – добрият пример от младите за младите

Тони Енчев припомня на младите в Русе кои са големите ни герои

Изборите отминаха, брато. Дотук с предизборните обещания. Ако са останали дупки на пътя пред блока ти, така ще си стоят с години. Същото важи за занемарените сгради, училищни дворове и изобщо всичко, което те дразни. Освен ако не се появи чудо или някой като Тони Енчев. Познаваме го, благодарение на Инстаграм. Писа ни, за да споделим негов пост, а ние харесахме инициативата му. В действителност братото от Русе рисува графити. Идеята му е да припомни за незабравимите иначе герои на България като Христо Ботев, Васил Левски и други. Проектът е озаглавен “От НАС зависи” и има за цел да направи така, че децата да растат, заобиколени от нашите велики личности. Не агитира, не търси начин да стане един от онези 240.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tonkisa Enchev 🇧🇬 (@tonienchev)

“Реших да започна с този проект, защото виждам в по-младото поколение, към което спадам и аз, една апатия и незнание за нашите велики личности, на които дължим свободата си и заради, които можем да се наречем българи. И също главно хората се сещат за тях само по празниците и ги използват единствено за личен PR. Не си дават сметка всъщност колко са важни те за нас и за нашата история и така благодарение на този проект случайните хора минавайки на местата, където са нарисувани, ще се спират и ще се замислят и кой знае, може дори да решат да потърсят повече информация и така да се обоготят. Идеята е на определени места в Русе, които са неприветливи, сиви или надраскани, да бъдат освежени и реновирани с нещо българско и така, Русе да стане по-приятен, а хората да си припомнят колко велик народ сме всъщност.”

Попитахме Тони какво го е провокирало да предприеме една такава стъпка, а не да си пуши наргилето в някое кафе: “Вярвам, че е много важно да даваме добър пример и искам с този проект главно да покажа на всички, че каквото идея да имаш, е важно да я преследваш и да вярваш в нея. Смятам, че всеки може да си вземе по нещо от тези велики хора и да го приложи в настоящето и в своя живот. Само народ, който помни своето минало, е готов за бъдещето.”

“Желанието ми е да има колкото се може повече такива инициативи, но всичко е свързано с време и финанси, всичко по тези проекти го осигурявам лично аз и ми отнема време. Бих искал инициативата да продължи и в други градове. Уча в София, студент съм специалност журналистика в СУ и ще се радвам ако успея и там да направим нещо подобно.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tonkisa Enchev 🇧🇬 (@tonienchev)

Кефи ли те?

13 Points
Upvote Downvote

Емили като дете (Вземи си пуканки за това видео)

ВИДЕО: Направиха брутален клип на песен с дрон в стил GTA