in

Смех!Смех!

Как да оцелееш около изборите

Изборите минаха, брато, поне засега. След тях остава усещането, че си правил чок-чок, но не ти си бил активният. Вярваме, че ни разбра. Достигнахме до няколко заключения, които решихме да увековечим или да запишем тук поне, докато го има тоя сайт. Ето как да оцелееш около изборите, а и след тях.

Не гледай телевизия

Правило №1, 2 и 3. Послушай ни, за да запазиш пълен разсъдъка си. Какво можеш да видиш на малкия екран? Оня с халата и табелите, разискващ случващото се в страната в тандем с Папи Ханс? Звучи като сценарий за филм от Холивуд, нали вече е задължително да има от меките глезени. А може да срещнеш Волен на 2 промила, някоя героиня от “Ергенът”, която си мисли, че премиер е сандвич в Мак Доналдс. Канят се хора с умствени недостатъци, за да им се вдъхне увереност, че в тоя живот се случват и хубави неща. Като да те дават по телевизията. А, да, забравихме за Нойзи, той също е там. Винаги! Без значение от темата и жанра – футбол, Оскари, политика. Няма как без него…

Вместо това…

Зимнина

Всички анализатори и специалисти повтарят, че идва тежка зима. Ти обаче си практичен и не робуваш само на приказките, но на действията. Компоти, ракия, люти чушки, туршия, мариновани червени чушки, лютеница – всичко това влиза в долапа, така или иначе в магазина е адски ценови мор. Там е за богаташи, а ти не си такъв. Ние също. Посвети дните около изборите в името на телесното, запретни ръкави и вари до насита. Сега зор, но после ще псуваш новите на власт с пълна уста, което се понася по-лесно. След това нацепи дърва за зимата. Удряй със злоба, представяйки си резултатите от изборите. Псувай, това ще те оттърси от стреса от последните 4 години, ще те подготви и за задаващия се такъв през следващите.

Не влизай във фейсбук

Дойдат ли избори всички луди си връщат профилите във фейсбук, сменят си снимките с логото на любимата партия и започват да обясняват колко си прост, ако не гласуваш за точно тия абичи. После 4 години мълчат за действията и бездействията на избраните от тях политици. Благодарим на всички онези, които са си сменили профилната снимка в социалните мрежи покрай изборите, но сме сигурни и без да сме експерти в маркетинга, че тези действия не водят до нови гласоподаватели. Само научаваме кой колко е залупен. Тези, с логото на ГЕРБ ги блокираме, то е ясно. На останалите препоръчваме специалист, говорейки им бавно и отчетливо. Така сме гледали, че правят с хахавите по филмите.

Вместо това…

Форсирай на жълтите павета

Между седалките на твоята кола ще намериш 13-та заплата, която вече 5 години чакаш от твоя работодател. Също така ще откриеш стар Ментос, някоя друга дъвка и половин сандвич, а това са си е един спестен обяд. Почисти колата в дните около изборите, после я форсирай на жълтите павета, за да ги разместиш. Може пък да ги наредиш по-добре от тези, на които са платени 16 млн. лева без ДДС. Звяр си, брато, онези с танковете не успяха да сторят това на тази историческа настилка, но ти и твоят 20-годишен Голф размествате пластовете на София. Сега разбираш защо мацките са луди по твоя Фолкваген, нали?

Болничен

Не си доволен от резултатите на изборите, събрал си границите и лежиш на легло като Али Реза. Лошо ти е. Направи се на Бойко Борисов и имитирай скъсване на менискус. Или нещо животозастрашаващо. Целта е да останеш вкъщи максимално дълго време и да планираш бъдещето си – дали не е време да се евакуираш в друга държава, дали да заживееш в гората или на село. Болничният ще ти осигури седмица за размисъл, но не с цел гласуване, а с цел преосмисляне на живота. Вече имаш други приоритети, видяло се е, че само с честен труд няма да я бъде. Скоро вероятно ще дойдат нови избори, може пък ти да си следващият депутат.

Ако тези съвети не са ти достатъчни, имаме още. Можеш да ги намериш в нашата книга “Как да оцелееш в България”. Написана е с любезното съдействие на нашите политици. ВИЖ Я ТУК!

Кефи ли те?

Колко неочаквано: Зарязаха Благо Георгиев

Излезе първи трейлър на Молитва за дявола (ВИДЕО)