in

СПИСЪК: Ето кои са най-полезните храни за закуска

Не, вратна пържола нема

Решили сте да пропуснете закуската?

Тогава трябва да знаете следното – това може да доведе до преяждане в по-късните часове на деня.

Ако искате в закуската си да съчетаете всички необходими на организма неща – фибри, протеини, въглехидрати, вашите възможности са много.

Това пишат колегите от сп. “Обекти”. Често отваряме да четем материалите им, защото няма скандали и простотии, само готини и свежи материалчета като при нас.

Овесена каша

Овесената каша създава защитен слой около лигавицата на стомаха, която го защитава от силните стомашни киселини. Съдържа разтворими фибри, които помагат за поддържане на холестерола на здравословно равнище.

Грейпфрут

Хапването на половин грейпфрут преди ядене, може да ви помогне за по-бързото сваляне на килограми. За закуска към грейпфрута добавете кисело мляко или яйца.

Царевична каша

Помага за почистване на организма от токсини и тежки метали, регулира чревната микрофлора и засища за дълго време.

Елда

Стимулира храносмилателната система. Отличен източник на растителни протеини.

Банани

Те са най-добрият източник на здравословни въглехидрати и засищат апетита за дълго време. Може да добавите парченца банан към овесени ядки илив комбинация с кисело мляко. Вкусът на бананите е сладък и затова няма нужда да добавяте допълнителни подсладители.

Ягоди

Една купичка ягоди съдържа достатъчното количество витамин С, което ви е необходимо за деня, фолиева киселина и фибри.

Пшеничен зародиш

Само две супени лъжици пшеничен зародиш ни снабдяват с около 15% от препоръчителната дневна доза витамин Е и 10% от препоръчителната дневна доза фолиева киселина.

Яйца

Изследвания са установили, че консумацията на яйца на закуска значително намалява приетите през деня калории.

Боровинки

Редовната консумация на боровинки подобрява паметта, кръвното налягане и метаболизма – особено ако ги ядете на закуска.

Кисело мляко

Най-добре изберете обезмаслено кисело мляко и добавете към него плодове, за да му придадете сладък вкус и аромат.

Диня

Консумирана на гладно, динята зарежда тялото със здравословни течности. Ликопенът, който се съдържа в нея, е полезен за здравето на очите и сърцето.

Пълнозърнест хляб без мая

Пълнозърнестият хляб е добър източник на сложни въглехидрати и най-доброто време за консумацията му е сутрин.

Ядки

Ядките подобряват храносмилането и нормализират pH на стомаха.

Мед

Медът зарежда с енергия, подобрява активността на мозъка и повишава равнището на серотонин в кръвта – което е важно, за да се чувстваме добре.

Малини

Любимият летен плод на мнозина е източник на елагитамин, вид антиоксидант, който има превантивни свойства срещу рака. Освен това малини съдържат голямо количество фибри и витамини С и К, които помагат за изграждането на здрави кости. Може да ги добавите към зърнената си закуска или кисело мляко.

Кефи ли те?

Коментари

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook App ID not set. Please check settings

Loading…

0

ВИДЕО: Коги магистралата свърши, брато

Not Safe For Work
Click to view this post

Вероника е твърде красива дори според Инстаграм