in

Яко!Яко! WTFWTF Смех!Смех! ПлачаПлача

Летящите коли стават реалност, скоро ще е първият полет

Небето над Перник ще е пълно с голфове на газ

В последните години се говори много за това, че Джордж Джетсън ще стане реалност. Тва е онова детско по Картуун Нетуърк с летящите коли.

Е, близко сме…

Samson Sky, базирана в Калифорния компания, специализирана в сферата на самолетите, е сертифицирала летящата си кола. Дали са лиценз от Федералната авиационна администрация (FAA). Колата е безопасна за полет. Следващият ход за фирмата ще бъде да се подготви първия си полет, който може да се осъществи само след седмици, съобщава The Hill.

Този тестов полет ще бъде особено вълнуващ, защото „Switchblade“, както се нарича превозното средство, е летяща кола в най-буквалния смисъл. За разлика от безпилотните летателни апарати с човешки размери и въздушните таксита, създадени само за небето, тази кола може да се движи по улиците. След което може да полети.

Изпълнителният директор на фирмата Сам Боусфийлд нарича превозното средство „летяща спортна кола“.

Елегантният автомобил в стил Ferrari се разработва в продължение на 14 години и скоро може да направи своя полет. “Switchblade”, който има двама места, има крила, които се показват безпроблемно от купето с натискането на бутон. Има и опашка, която се регулира според начина на движение.

На земята крилата му са прибрани в ламарините и функционира като нормална кола по пътищата. Когато не се използват те, може да се паркира в гараж. Иначе нема как да влезне, сеш се?

За автомобила

“Switchblade” работи с електрическа хибридна система Skybird, за която се твърди, че е с по-малко емисии от частен самолет, а нейната технология за безопасност от Формула 1 защитава пътниците в случай на сблъсък. Колата може да достигне 200 км/ч по пътя и 320 км/ч по въздуха, както и да достигне максимална надморска височина от близо 5 километра. Демек далече над задръстванията.

Трябва да се отбележи, че в момента няма специфична книжка за летящи автомобили, така че шофьорите ще трябва да имат някаква тапия, обхващаща шофьорска книжка или лиценз за мотоциклет, плюс неква акредитация за пилот. Очаква се хората с шофьорска книжка да могат свободно да карат колата си на пътя, докато не получат свидетелство за пилот, което ще им даде право да управляват и превозното средство във въздуха.

Специално тази кола-самолет струва 170 000 долара.

Ние събираме за апартамент в Люлин, остават ни още 200 бона.

Кефи ли те?

СНИМКИ: 10 странни неща и хора

GIFS: 10 яки гифчета, на които ще се изкефиш, брато