in

WTFWTF Смех!Смех! ПлачаПлача

Трансджендърът Емил е водачът, “шпорил” с над 100 км/ч на магистрала с тротинетка

Могат да го глобят с 50 лв. за карането

Трансджендърът Емил е водачът, “шпорил” с над 100 км/ч на магистрала с тротинетка

50 лв. глоба може да отнесе водачът на тротинетката, който беше сниман да се движи по магистрала “Хемус” със скорост над 100 километра в час. Това е предвидено в Закона за движение по пътищата, съобщиха за БНТ от Пътна полиция.

Оттам обаче се въздържаха от коментар дали е установен водачът. Екип на БНТ обаче успя да се свърже с него – оказа се Емил или по-точно Емили, популярна като трансмомиче, което активно се бори за правата на ЛГБТ хората в България. Оказва се, че Емил защитава и друга кауза – за повече права на хората, които ползват електрически тротинетки. Пускаме сълза…

“Aз карам внимателно, спазвам нужната дистанция от автомобилите и изпреварвам винаги в лява лента, както е по закон! Никога не се шмугам между колите, както го правят някои мотористи или пияни и дрогирани шофьори! Трябва да се измисли закон за регистрация на мощните електрически тротинетки като МПС!”

Законът за движение по пътищата в момента гласи – забранено е водачите на тротинетки да се движат по пътища, на които максимално разрешената скорост е над 50 км/ч. Самите те нямат право да развиват скорост, по-висока от 25 км в час.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brato.BG (@brato.bg)

Статистиката на Пътна полиция показва, че за първите шест месеца на годината са санкционирани над 150 водачи на така наречените индивидуални електрически превозни средства.

Кефи ли те?

-3 Points
Upvote Downvote
СНИМКА: Еминем пуска нов албум със странна обложка

СНИМКА: Еминем пуска нов албум със странна обложка

СНИМКИ: 10 човека, хакнали системата, брато