in

WTFWTF Яко!Яко!

Ето как ще изглежда сензорът в топката на Мондиал 2022 (СНИМКИ)

ФИФА автоматизира засадите за финалите в Катар

Нова технология ще гарантира максимална коректност в отсъждането на засади по време на Мондиал 2022 и по-малкото псувни срещу реферите, брато. Последното не е сигурно, разбира се. Компютрите и технологиите продължават ударно да навлизат в най-обичания и гледан спорт.

ФИФА официално обяви, че въвежда система, която ще влезе в експоатация от първия ден на финалите в Катар. Полуавтоматизираната технология ще включва сензор в топките на „Адидас“, както и 12 високотехнологични камери, които ще улавят 29 точки от тялото на всеки футболист на терена. Ситуацията пък ще се визуализира на 3D графика не само на телевизионните екрани, но и на таблото на стадиона.

Виж още, брато: В Германия организираха мач без засади по предложение на журналисти

Софтуер ще обработва всички събрани данни за проследяване на крайниците на играчите и топката и с помощта на използване на изкуствен интелект ще гарантира максимална прецизност във вземането на крайното решение. Очаква се нововъведението да съкрати с 2/3 времето за вземане на крайното решение. Досега с помощта на ВАР то траеше средно около 70 секунди, но новата технология ще редуцира това до 25 секунди. Вече е ясно и как ще изглежда самият сензор в коженото кълбо, което показва колко далеч е стигнал футболът през XXI век.

Кефи ли те?

-1 Points
Upvote Downvote

Появи се първи трейлър на “Билет до Рая” с Джордж Клуни и Джулия Робъртс

ВИДЕО: Искаме да живеем в това швейцарско село