in

Рони О’Съливан сложи седма звезда срещу името си (ВИДЕО)

Най-възрастният световен шампион в снукъра

Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан пише история, брато. Англичанинът спечели седмата си световна титла в “Крусибъл” след победа над Джъд Тръмп с 18:12 във финала. Така най-после Гения от Чигуел изравни рекорда на легендата Стивън Хендри, определян за неоспорим крал на шефилдския театър.

С триумфа си Рони вече притежава всички значими рекорди в снукъра и бетонира присъствието си на върха на пирамидата, като добави още едно забележително постижение – той е най-възрастният шампион в историята, триумфирайки на 46 години. Освен това О’Съливан надделя над човека, когото отдавна спрягат за негов наследник. На финала имаше и българско присъствие, след като съдията Десислава Божилова беше маркер.

Рони вече има по 7 триумфа в турнирите от “Тройната корона” – Световното първенство, Шампионата на Обединеното кралство и “Мастърс”, като с 21 титли от “Големия шлем” увеличава аванса си по този показател спрямо Хендри, който е с 18, а Стив Дейвис – с 15.

В това отношение Гения от Чигуел е на немислимо разстояние от който и да е действащ играч, дори от знаменитите си колеги от “випуск ’92”, защото Джон Хигинс е с 9 такива трофея, а Марк Уилямс е със 7. Марк Селби също има 9, но е трудно да си предположи как някой би застрашил водачеството на Ракетата в тази класация, при положение че Нийл Робъртсън има 6, а Тръмп и Шон Мърфи са с по 3.

Не на последно място Ракетата запазва лидерството си в световната ранглиста след титлата в “Крусибъл”, която постигна въпреки че беше съпровождан в ежедневието си от снимачен екип на “Нетфликс”, подготвящ документален филм за него с тематичното заглавие “147”, пише още фейсбук страницата Snooker Bulgaria.

Кефи ли те?

Български гол в Серия А (ВИДЕО)

Смях! Така се бави времето в мач от “В” група (ВИДЕО)