in , ,

Решават до дни за Октоберфест 2022

Отидели си пандемията, брато? Не смеем да се зарадваме, честно казано. Очакваме във всеки един момент целият този ужас да се завърне. Културният живот тепърва ще се възстановява, а в Германия дори не могат да вземат решение за важни събития като Октоберфеста. Последните 2 години той не се състоя именно заради COVID-19. Какво ще се случи сега?

Властите в Мюнхен ще решават през следващата седмица дали тази година ще се проведе фестивалът, на който се лее повече бира и от на симорашка сватба. Ако получи зелена светлина, Октоберфестът може да се проведе между 17 септември и 3 октомври.  Традиционният бирен фестивал привличаше около 6 милиона посетители от цял свят преди пандемията от Ковид-19. В неговата над 200-годишна история по-дълги прекъсвания е имало само във военно време.

Главният организатор на Октоберфест Клеменс Баумгартнер  изрази увереност, че фестивалът ще се проведе тази година. “По-сигурен съм от всякога”, каза той. Междувременно бяха отменени всички мерки в борбата срещу COVID-19 при провеждането на фестивали в провинция Бавария. Решението дали и как ще се организират подобни празненства трябва да се вземат от съответните общински власти.

Ако на теб ти се кърка и не ти се чака до октомври, то ние те каним на нашето Сървайвър парти на 12 май в легендарната “Ялта”. Сериозни сме! Eто и линк към събитието!

Кефи ли те?

Пропускът на сезона в Първа лига е факт! (ВИДЕО)

Тайсън преби пиян и много дразнещ пътник в самолет (ВИДЕО)