in ,

Опитали да отровят Роман Абрамович

Руският бизнесмен Роман Абрамович и двама преговарящи за мир в Украйна дипломати са били отровени по-рано този месец, съобщава Wall Street Journal, цитиран у нас и от Dsport.bg. Милиардерът загубил зрението си в продължение на няколко часа, поради което бил приет в болница в Турция.

Предполага се, че собственикът на Челси е поел вредното вещество преди среща в Киев. Той е в ролята на миротворец по време на избухнала война между Русия и Украйна.

Малко след проведените преговори на 3 март тримата са развили симптоми, включващи зачервени очи, болезнено сълзене и лющене на кожата по лицето и ръцете, твърдят източници на вестника. Смята се, че става дума за химическо оръжие, като използването вещество не се назовава.

След срещата на 3 март делегацията отседнала в украинската столица Киев. Тримата страдали от неприятните симптоми в продължение на няколко дни. С тях е имало и четвърти делегат. Любопитното е, че той консумирал същата храна и вода, но не проявил симптоми. Според WSJ хора от Москва, които не искат войната да приключва на този етап, са отговорни за предполагаемото отравяне. Експерти твърдят, че приетата доза отрова е била недостатъчна, така че да застраши живота на Абрамович и спътниците му.

Ние не ти мислим злото, брато. Напротив! Дори написахме книга, с която целим да те разсмеем и да те извадим от лошото настроение във времена, в които властва пандемия и война. Прочети повече за “Как да оцелееш в България”.

Кефи ли те?

Създадохме нова група на Брато общество

“С любов за четири лапи” в Ихтиман се нуждае от спешна помощ