in ,

„Дори и хайверът омръзва след известно време. И тогава искаш сирене по шопски.“

Всяко уважаващо себе си брато поне веднъж в тоя живот се е напивал на песни на Горан Брегович. Други са имали по-голям късмет и са го правили на концерти на живо. Засега сме от първите, но с надеждата някой ден да изпитаме пълното удоволствие. Днес този гигант на музикалното изкуство има повод да почерпи – става на 72 години. Сигурни сме, че за този период е изживял поне 3 живота и това е най-смисленото, което може да направи всеки един от нас. Няма смисъл да говорим кой е Горан Брегович. Излишно е, тук сме, за да си кажем “наздраве” с няколко негови цитата. Пускаме си и негова песен, първото го пием на екс!

Животът в наши дни е такъв, че нямаш много време да чакаш резултати след 15 години.

Истинският композитор няма нужда от индустрия. Киното имаше периоди, когато най-добрите композитори работеха за него. Но аз, за съжаление, пристигнах късно – когато не му трябваха композитори. Днес много рядко вече филмовата музика се пише от истински композитори.

 

Балканите са гранична зона – това прави животът ни труден.

ВСЕКИ СИ ИМА НЕГОВИЯ НАЧИН. ЕДНИ СТРЕЛЯТ ВЪВ ВЪЗДУХА, ПИЯТ БУТИЛКА ВИНО ЗА 1 ХИЛ. ЕВРО ИЛИ ПОДАРЯВАТ ПРЪСТЕН ОТ СТАНИОЛ. Е, АЗ ОБЛИЧАМ ТОЗИ ТЪП КОСТЮМ, ПИЯ ЧАША УИСКИ И СЕ ОБГРАЖДАМ ОТ ХОРА, КОИТО МЕ РАДВАТ.

Аз не мога да свърша нещо, ако преди това не върша нищо.

„Аз съм от страна, където няма класическа музика, нашата музика е свързана с празник. Обичам да си мисля, че съдбата на нашата балканска музика е като продължение на доброто настроение.“

„Ние, балканците, като че ли цял живот се подготвяме за сватбата и за погребението си. Всичко останало са само краткотрайни епизоди от тази подготовка.“

„Талантът е като паста за зъби – трябва да я изстискаш.“

„Дори и хайверът омръзва след известно време. И тогава искаш сирене по шопски.“

Боксът трябва да се върне в учебните часове.

Кефи ли те?

Разкриха месечните заплати на Меси, Неймар и Мбапе в ПСЖ

Няма шега: “Жълт олеандър” разцъфтява в киното от 1 април (ВИДЕО)