in , ,

Плакатът, който впечатли света (ВИДЕО)

Смелостта си има име, брато, казва се Марина Овсянникова. Редакторката в руската държавна телевизия Първи канал е задържана заради влизане в студиото на новинарската програма “Время” по време на жив ефир. Тя се появява зад гърба на водещата с плакат, на който пише:

“Не на войната
Спрете войната
Не вярвайте на пропагандата
Тук ви лъжат
Руснаците срещу войната”.

Смелият й ход впечатли цял свят, а снимка от съобщението й обиколи всички социални мрежи. Марина, чийто баща е украинец, публикува и специално видео, в което се обръща към своите сънародници от Русия.

“Това, което става сега в Украйна е престъпление и Русия е страна агресор. Отговорността за тази агресия лежи на съвестта на един-единствен човек. Този човек е Владимир Путин. Моят баща е украинец, а майка ми е рускиня и те никога не са били врагове. Този гердан на шията ми е символ на това, че Русия трябва незабавно да спре братоубийствената война и че нашите братски народи все още могат да се помирят. За съжаление през последните години работих в Първи канал и се занимавах с кремълска пропаганда и сега много ме е срам за това. Срам ме е, че позволявах да се говорят лъжи от екрана на телевизора и да зомбират руснаците. Ние мълчахме през 2014 г., когато това започваше. Не излязохме на митинги, когато Кремъл отрови Навални. Безмълвно наблюдавахме този античовешки режим. Сега от нас се отвърна целия свят и десет поколения от нашите потомци няма да измият от себе си позора от тази братоубийствена война.”

Кефи ли те?

ПИТАМЕ: С какво се запаси, брато?

Френска легенда идва у нас за паркур пърформънс по сградите на площад “Славейков”