in ,

Кои са филмите с най-много номинации сред гилдята на актьорите?

Гилдията на актьорите обяви номинациите за годишните си награди, съобщиха световните информационни агенции, брато. Това стана в Инстаграм, благодарение на актрисите Росарио Доусън и Ванеса Хюдженс. Виртуалното обявяване на кандидатите за отличията се наложи заради ръста на заразените с новия коронавирус. Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на “Оскар”-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

С най-много номинации са “Домът на Гучи”, “Белфаст”, “CODA: Дете на глухи родители”, “Крал Ричард” и “Не поглеждай нагоре”. Призът за най-добра актриса ще си оспорват Лейди Гага за “Домът на Гучи”, Джесика Частейн за “Очите на Тами Фей”, Оливия Колман за “Непознатата дъщеря”, Дженифър Хъдсън за “Респект” и Никол Кидман за “Да бъдеш Рикардо”.

При братоците ще се борят Уил Смит за “Крал Ричард”, Дензъл Уошингтън за “Трагедията на Макбет”, Хавиер Бардем за “Да бъдеш Рикардо”, Бенедикт Къмбърбач за “Силата на кучето” и Андрю Гарфийлд за “Тик, так…Бум!”.

Ultimate Palace Cinema, Oxford

В категорията за най-добра актриса в поддържаща роля са номинирани са Кирстен Дънст за “Силата на кучето”, Ариана ДеБоуз за “Уестсайдска история”, Катрина Балф за “Белфаст”, Кейт Бланшет за “Улицата на кошмарите” и Рут Нега за “Преминаването”(“Passing”).

В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля са номинирани Бен Афлек за “Барът на Тендър”, Брадли Купър за “Лакрицова пица”, Трой Коцур за “CODA: Дете на глухи родители””, Джаред Лето за “Домът на Гучи” и Коди-Смит Макфий за “Силата на кучето”. Коцур е първият глух актьор, който получава самостоятелна номинация от Гилдията на актьорите, отбелязва Асошиейтед прес.

Поредиците “Наследниците”, “Историята на прислужницата”, “Игра на калмари”, “Сутрешното шоу” и “Йелоустоун” пък са с номинации за водещата награда на Гилдията на актьорите за най-добър актьорски състав в телевизионен драматичен сериал.

Претендентките за приза за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал са Дженифър Анистън за “Сутрешното шоу”, Джун Хо-йон за “Игра на калмари”, Елизабет Мос за “Историята на прислужницата”, Сара Снук за “Наследници” и Рийз Уидърспун за “Сутрешното шоу”.

Наградата за най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал ще си оспорват Браян Кокс за “Наследници”, Били Кръдъп за “Сутрешното шоу”, Киърън Кълкин за “Наследници”, Ли Джун-дже за “Игра на калмари” и Джеръми Стронг за “Наследници”.

Номинираните продукции за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал са “Великата”, “Хитрини” (“Hacks”), “Методът Комински”, “Само убийства в сградата” и “Тед Ласо”.

С номинации за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал са Ел Фанинг за “Великата”, Сандра Оу за “Столът”, Джийн Смарт за “Хитрини”, Джуно Темпъл за “Тед Ласо” и Хана Уодингам за “Тед Ласо”.

В категорията за най-добър актьор в телевизионен комедиен сериал ще се съревновават Майкъл Дъглас за “Методът Комински”, Брет Голдстийн за “Тед Ласо”, Стив Мартин за “Само убийства в сградата”, Мартин Шорт за “Само убийства в сградата” и Джейсън Съдейкис за “Тед Ласо”.

Кефи ли те?

Съдия се прочу в Африка, свири 5 минути преди края на мача след 2 дузпи и 9 смени (ВИДЕО)

Уникално: Intelligent Music Project обяви вход свободен за лекари и преподаватели