in ,

Google Maps издаде италиански мафиот, укриващ се от 20 години

Google Maps е кофти приложение, брато. Може да издаде мъже в крачка и го е правил. А може да обади и Цецки. Това обаче е нищо в сравнение с последствията, които може да причини да криминално проявени лица.

Италианската полиция залови мафиот от висок ранг, ако това е точното определение, укривал се 20 години. 61-годишният Джоакино Гамино е бил открит в Галапагар, Испания, където е живял под името Мануел и работел като готвач. Градът се намира близо до столицата Мадрид. Снимка от Google Street View, изобразяваща мъж, който прилича на него, пред магазин за плодове, е била ключова за започването на по-задълбочено разследване.

“Снимката ни помогна да потвърдим разследването, което развивахме по традиционните начини”, заяви Никола Алтиеро, заместник-директор на италианското полицейско звено за борба с мафията (DIA).

Гамино, член на сицилианска мафиотска групировка, наречена Stidda, е избягал от римски затвор през 2002 г., а през 2003 г. е осъден на доживотен затвор за убийство, извършено няколко години по-рано. В момента Гамино е задържан в Испания и вероятно ще бъде върнат в Италия до края на февруари.

Кефи ли те?

Поздрав за всички именици с българската песен за Меси (ВИДЕО)

Метавселена и изкуствен интелект: 8 тренда за 2022 година