in ,

Съвет: Карай скейт срещу депресия, ако си на средна възраст

Някои хора продължават да взимат пари, за да правят налудничеви изследвания, брато. Няма лошо, разбира се, кофти ни е за този, който им плаща. И в двата случая не сме ние, но 2022 е само в началото.

Ако си на средна възраст, то този материал може би ще ти помогне. А може и да не ти! Но “МедикълЕкспрес”, който ние четем наравно с “Трета възраст”, съобщава за любопитна тенденция – карането на скейтборд има своите редица предимнства, които са не само по-добра форма, но и дава достъп до определена общност и предлага нова идентичност, различна от познатата до момента.

Една от причините за това вероятно е свързана с факта, че мярката за успех в скейтборда е по-гъвкава в сравнение с другите спортове и неуспехите се възприемат като част от активността.

Д-р Пол Конър от университета на Ексетър, Великобритания, е интервюирал 30 скейтбордисти на средна възрасти и е наблюдавал практикуването на спорта в Хонконг и Великобритания. Резултатите от проучването му са публикувани в книгата “Lifestyle Sports and Identities”, която няма да си купим, но е хубаво да знаем, че я има.

Скейтбордът осигурява важно емоционално убежище за хората, които преживяват лични драми като разпадане на дългогодишни връзки, предизвикателства в кариерата, в отношенията им с децата, злоупотреби с алкохол и наркотици, обяснява авторът.

Лекарят дава и редица примери на хора, които се радват на друг или поне по-добър живот и психическо състояние, след като са подкарали дъската на колела. Би било яко да видиш човек на средна възраст на скейт само месеци, след като е скъсал с жената. Някак забавно е, дано наистина и да помага. Ако си със следпразнична депресия, също можеш да опиташ.

Кефи ли те?

Велико: Кръстиха новородено на Гризман и Мбапе

ВИДЕО: Две коли “Тесла” танцуват в синхрон на песен на Майкъл Джаксън