in ,

Оплешивяването: Тежкият удар за всяко брато

Загубата на коса може да нанесе огромен психологически удар, дори и на нас мъжете, брато. Колкото и да се правим, че за разлика от жените ние не държим толкова на външния си вид, винаги удряме по един гребен преди да излезем на среща, за работа или до магазина. Едно време слагахме захар с вода, после купувахме гел, сега вече има вакси, помади и т.н. Но понякога природата крие своите тайни и неприятни изненади. Косопадът е сред тях.

Един такъв проблем може да промени начина, по който мъжете възприемат себе си, както и начина, по който смятат, че другите гледат на тях. Едни го възприемат като възможност за нова визия, други обаче реагират по-негативно. В крайна сметка малцина са онези като Скалата, на които им отива повече без коса, отколкото с прическа. До какво води оплешивяването? Размишляваме върху темата и търсим решение.

Липса на увереност

Косата винаги говори или подсказва за нашата възраст. Загубата й може да накара всяко брато да изгуби почва под краката си и да усети липса на увереност по отношение на външния си вид. Този проблем се засилва, когато се появи в по-ранна възраст, обясняват психолози и експерти в областта. Все пак не са един и двама онези, които вярват в магичната сила и енергия на косата.

Взаимоотношения

Мъжете може да почувстват, че загубата на косата им сигнализира за края на тяхната младост, както вече споменахме. Братоците също така свързват косата с тяхната мъжественост и загубата й може да ги накара да вярват, че вече не са мъжествени, което не е точно така, разбира се. Други пък се притесняват, че липсата на прическа не стои по начина, по който на Скалата, например.

Социална дистанция

Тревожността, свързана с този проблем, може да доведе до случаи на социално избягване, при които мъжете предпочитат да не посещават социални събирания и събития, за да не бъдат подлагани на шеги, негативни коментари и обсъждание на външния си вид. Това се отразява неблагоприятно на социалния им живот и ги кара да се чувстват изолирани. Никой обаче не би си правил шеги със Скалата за липсата на коса, нали?

Решението

Естествено, брато, тук сме не само, за да разтягаме локуми, а и да търсим решение. Иначе щяхме да си работим в някоя държавна институция. Нашите приятели от Derma-Act са специалисти в тази област и можем спокойно да ги препоръчаме, защото знаем, че ги бива. В техните клиники успешно третират проблемите на косопад чрез прилагане на една или комбинация от процедури. Предглаганите от тях услуги в областта са Мезотерапията на коса, DR. CYJ Hair Filler, което e иновативен метод за възстановяване растежа, както и  PRP (Platelet Rich Plasma). Повече за тях можеш да прочетеш на сайта им или да си запазиш час за консултация.

Кефи ли те?

Да разбиеш Tesla Model S в стил GTA (ВИДЕО)

Разкриха месечните заплати на Меси, Неймар и Мбапе в ПСЖ