in ,

Билет с вкус на канабис бори стреса в берлинското метро

Много сме далеч от Европа, брато. Много. Най-вече, защото сме тесногръди, въпреки че се правим на отракани. Вижте само какво се случва в Германия. Там в обществения транспорт в Берлин местният оператор „Бе Фау Ге“ (BVG) предлага тази седмица на пътниците, стресирани от COVID кризата и пазаруването за Коледа, билет с аромат на конопено масло. Яде се.

“Хората, които искат да прекарат спокойна Коледа, го правят с нас – „Бе Фау Ге“. И за да им осигурим допълнителен релакс, намерихме начин”, обяснява във видеопрезентацията си компанията оператор на обществените автобуси, трамваи и метрото в Берлин.

“Конопеният билет”, който се предлага до петък тази седмица, е замислен най-вече, за да послужи за справяне със стреса около Коледа, обяви компанията, привикнала към маркетингови кампании, около които се вдига много шум. Той е на цена от 8,80 евро и е направен от ядивна хартия, имрегнирана с фин слой конопено масло – максимум три капки, уточни „Бе Фау Ге“.

След като срокът на валидност на билета изтече в полунощ, той може да бъде консумиран. За разлика от цветовете на растението, семето на конопа не съдържа психоактивни субстанции като тетрахидроканабинол и канабидиол.Маслото е напълно безопасно за здравето и употребата му е напълно легална, уточни операторът на обществения транспорт в Берлин.

Рекламирането на билета стана повод за забавление сред потребителите в социалните мрежи. “Вече можем да се носим във въздуха с Бе Фау Ге”, пошегува се един от тях.

Тази инициатива не е израз на позиция в дебата за легализирането на канабиса, чиято продажба новото германско правителство предвижда да разреши в оторизирани магазини, уверяват транспортните власти на германската столица. Те допълват, че са срещу всякаква форма на употреба на наркотици.

Кефи ли те?

Велико: Мечка се бори с надуваем коледен елен (ВИДЕО)

Сафрона попилява отново потребителите на tiktok (ВИДЕО)