in ,

Абсурд: Мач в Португалия започна с 9 на 11 футболиста заради COVID (ВИДЕО)

Не само българското първенство може да бъде абсурдно, брато. Трябва да го признаем. Фарс беляза мач в елита на Португалия. Местният „Беленензеш“ бе принуден да излезе с девет души и без нито една резерва в лисабонското дерби срещу „Бенфика“. Причината – 17 болни от COVID-19. Федерацията отказа да отмени мача, а в титулярния състав на клетите в склучая домакини като десен бек започна…резервният вратар Жоао Монтейро.

Всичко продължи едва 45 минути, в които гостите вкараха 7 гола, но можеха и още. След почивката на терена излязоха само 7 от “Белененжеш”, тъй като двама били контузени, но вероятно е търсен ефект, тъй като по травило съдията трябда да прекрати срещата.

“Съжалявам за това, което стана. – обяви Руи Коща, президент на “Бенфика”. – Това е черна страница за целия португалски футбол. Бенфика изпълни нареждането да играе, както и Беленензеш. На всички ни беше мъчно, но ние не носим отговорност за този срам. Ако не се бяхме явили, можехме да получим служебна загуба. Знам каква е ситуацията в Беленензеш и им съчувствам. Ние направихме това, което трябваше. Играхме заради страха от загуба на точки. Ако бяхме поговорили навреме, може би щяхме да намерим решение. Ако зависеше от мен, нямаше да позволя да се стигне дотук. На футболистите също не им беше приятно”.

Кефи ли те?

ВИДЕО: Предстоящата зловеща промяна във виртуалната комуникация и Метавселената

Когато прекалиш с коледната украса (ВИДЕО)