in

Никога не казвай това, когато оставяш колата на ремонт в сервиза

Хората, които ни най-малко разбират от коли, винаги се доверяват на майсторите в автосервизите. Това не е кой знае какъв проблем, тъй като няма как да сме вещи във всяка една област. Все пак затова си има специалисти, които да ни съдействат и да направят така, че повредата на превозното ни средство да бъде отстранена.

Автомонтьорите обаче си имат своите скрити оръжия и често пъти, преди да огледат самия автомобил, се опитват да прочетат човек и да преценят до колко той е податлив към измами. Съществуват няколко фрази, които не бива за нищо на света да споменавате пред майсторите в сервиза.

Какво да не казваме на майсторите в автосервиза?

• Не казвайте, че друг ще вземе колата;

Не е желателно да предупреждавате, че някой друг ще вземе ремонтирания вече автомобил. По този начин рискувате автомонтьорите да добавят още няколко точки към оценката за ремонт. В случай, че съпругата ви ще плаща за тях, едва ли би се сетила да задава излишни въпроси, след като самата тя няма познания в тази област.

• Никога не казвайте, че нещата са много зле;

Дори нещата с колата да не са много зле, накрая ще излезе точно така. Когато монтьорите забележат, че сте в безизходица и смятате, че превозното средство е на издихание, те ще ви таксуват за редица повреди, които може дори да не съществуват.

• Не демонстрирайте майсторски умения в тази сфера;

Ако лицата в сервиза усетят, че сами сте се опитвали да се справите с проблема, може да се опитат да ви обвинят в това, че заради вас нещата са наистина зле и ще се наложи да се прави голям ремонт. Това, както и сами можете да се досетите, би ви струвало прескъпо.

• Не се оплаквайте от други майстори в други сервизи.

Това е поредната грешка, която не бива да допускате, ако ви предстои да карате колата на ремонт. Автомонтьорите са хищници и веднага щом надушат разочарование, обръщат нещата в своя полза. Много вероятно е да започнат да ви уверяват, че те никога няма да допуснат същата грешка, но за да поправят стореното, ще струва наистина скъпо.

За предпочитане е, преди да посетите избрания от вас сервиз, да преговорите речта си. Трябва да звучите твърдо и уверено. Запознайте се с проблема, макар само повърхностно. Ако обаче нямате наистина никакви познания в тази сфера, помолете ваш приятел, който е наясно с повредите, да ви придружи. Така ще има някой с вас, който ще задава правилните въпроси и вероятността да бъдете излъгани ще е много по-малка.

Източник: Актуално

Кефи ли те?

Когато прекалиш с коледната украса (ВИДЕО)

Ogi 23 тръгва на предколедно турне