in ,

Как да се справиш при паник атаки и тревожност, брато

Понекога ни се ебава мамата, брато. Нема да те лъжем, не сме от желязо. Да, мъже сме, имаме косми и сутрин устата ни миришат на бъчва, но психиката е голяма гад, която трябва да се научим да контролираме. През годините сме имали паник атаки, диария, стягане на слънчевия сплит от нерви и тревожност. Няколко неща искаме да ти споделим, ако ти се завива свят или имаш кофти мисли, ако те мъчат шибаните паник атаки (да ачкаме на тях) и ти се влошава качеството на живот.

ПОСЛЕДВАЙ НИ В ИНСТАГРАМ
ПОСЛЕДВАЙ НИ В ЮТЮБ
ПОСЛЕДВАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Техника №1 – дишането

Тялото е механика. Клетките имат нужда от кислород, както твоята кола има нужда да й заредиш газ за 2 лева (очаквай скоро). При паник атака и при шибана тревожност почваш да не мислиш рационално и нормално. Една от причините е дишането, почваш да дишаш супер плитко. Ако няма кислород, почваш да се шашавиш. Представи си какво е на алпинистите без кислород нависоко – някои виждат зелени човечета. Какво можеш да направиш, брато? Да легнеш по гръб без възглавница, да сложиш едната си ръка на корема и едната на гърдите. Вдишваш за 2 секунди, докато съблюдаваш ръката на корема да се издига, не тази на гърдите. Това е диафрагмено дишане. Задържаш за секунда-две и пускаш въздуха за 4 секунди. Повече издишваш, отколкото вдишваш. Правиш го минимум 90 секунди, въпреки че мисълта ти прескача като на умопобъркан. Прави го няколко пъти днес и не слушай мозъка, който ти казва, че това е супер тъпо да те еба, стани и пий едно пиенье.

Техника №2 – споделянето

Една тревожна мисъл може да бъде обезсилена, ако се сподели. Да, ще трябва да натовариш приятелите си и близките, но така ще знаеш с кого си заслужава да общуваш занапред. Някои хора се показват какви са в кризи, идеално е за теб. По-добре 1-2 читави, отколкото 20 безполезни. Споделяй, реви, ако трябва, изкарвай го, не го дръж в себе си. Помни – обезсилваш тревожността и мислите, когато ги изричаш на глас. Стават по-слаби, докато ги чуваш от собствените си уши.

Техника №3 – дневник

Умният човек записва, глупавият помни. Най-силното нещо, което може да те държи в настоящето, са задачите, които трябва да вършиш. Няма значение колко са дребни – изхвърляне на боклук или подаване на документи за лична карта – напиши ги, подреди ги, направи списък, лист, след което го следвай. Така си в настоящето и не мислиш за нереалистични сценарий. Дневничето ще те направи и по-отговорен, което е прекрасно. Действен бъди, не статичен.

Техника №4 – пиенето

Препоръчваме за отпускане на нервите и пиене на алкохолец. Каквото те кефи, каквото ти допада. Не прекалявай обаче, за да не стане обратен ефект. То подпомага и храносмилането, само не се наливай на гладно, защото не е полезно и за теб, и за околните. Искрено искаме да си щастлив, мамка му и живот!

Техника №5 – чайовете

Виж, може и да не ти се вярва, но чай от лайка, мента, глог – заедно по отделно и всякак – помагат на химията в тялото да се успокои. Ако страдаш от безсъние, удари една маточина или мента преди лягане. Има и различни тинктури за добавяне на няколко капки. Ние ползваме на д-р Цонев – ръчни, виж, прочети. Тази статия не е рекламна и няма да ти дадем линк, просто ти казваме най-личните ни неща, които до момента ни помагат.

Комбинирай всичко и ще видиш, че има ефект.

Бъди жив и здрав в тези тежки времена и се усмихни на живота, брато!

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Отдавна не бяхме споделяли снимки на Емили (СНИМКИ)

ВИДЕО: 10 НЕЩА в днешните жени, които мъжете най-искрено МРАЗЯТ, брато