in

Ужас: Шорти, а не бикини в плажния хандбал

Не можем повече да мълчим, брато. Забраняват ни да влизаме в големите магазини, ако нямаме зелен сертификат, забраняват ни да работим под употребата на алкохол, Цецка ни забранява да разхвърляме вкъщи. Една новина се опита да се прокрадне между останалите, но не успя. Прочетохме я и сега лежим, дишайки като Али Реза – тежко и усещайки силни болки в гърдите.

Международната федерация по хандбал (IHF) промени правилата за екипите в плажния хандбал, които позволяват на състезателките при жените да носят шорти вместо бикини. Е, това вече не е възможно. Промяната идва вследствие на оплаквания, че досегашните правила са сексистки.

През юли националният отбор по плажен хандбал на Норвегия бе глобен с 1500 евро от европейската хандбална федерация за “неподходящо облекло”, след като състезателките носиха шорти вместо бикини по време на първенството на Стария континент.

Спортният министър на Норвегия Абид Раджа коментира, че ситуацията е “напълно нелепа” и подобно отношение трябва да се промени, а американската певица Пинк заяви, че се гордее с отбора и предложи да плати глобата.

Ние също заявяваме, че това е гавра с плажния хандбал. Утре ще забранят и на тенисистките да са с полички или дори по-лошо – да не пъшкат по време на мач.

Кефи ли те?

За къде сме без народните будители?

Чакаме с нетърпение трети сезон на Тед Ласо