in

Кое е по-добро от 10 хил. крачки на ден?

Поставил ли си си за цел да изминаваш на ден по 10 000 крачки, брато? Ние да. Опитваме се, понякога ни се получава, друг път – не. Добър начин е да поддържаш форма, здраве и тонус, дори и ако е с бира в ръка.

Проучването на изследователи от университета на Орегон показва, че изминатите между пет хиляди и седем хиляди крачки на ден с по-бърза скорост имат подобен ефект. Положителните въздействия за здравето се изразяват в по-малка обиколка на талията, по-ниски кръвно налягане, индекс на телесна маса и холестерол в кръвта.

Изминаването пеша между пет хиляди и седем хиляди бързи стъпки дневно е нещо, за което хората по-лесно ще намерят време в натоварените си графици, отколкото за десет хиляди крачки, добабят учените с намигване. Досетихме се, пичове!

Доктор Джон Шона от университета на Орегон съветва хората да си поставят за цел да изминат пеша три хиляди крачки с по-бързо темпо (по сто или повече крачки в минута) дневно, което би отнело между 50 и 70 минути, или седмичната им цел да е 150 минути бързо ходене.

Кефи ли те?

Туитър безпощаден към новия Фейсбук, поправка – към Мета

Български кючек вдъхнови Кеба (ВИДЕО)