in

Пет неща, които можеш да правиш и без зелен сертификат

Истерията настъпи, брато. Социален живот само за притежателите на зелен паспорт. Останилите ще си гнием вкъщи и ще чакаме евентуална отмяна на забраната. Повечето пъти така се случва. Дали и сега ще има същия сценарий? Не знаем, но докато чакаме окончателно решение, решихме да нахвърляме няколко идеи за онези, които нямат ваксина и за момента поне не смятат да си слагат.

Отиди на сбор

На селски, разбира се. Там никой не иска такива официални документи. Нещата там са натурални – от алкохола и храната, до разговорите. Градските проблеми са им чужди, а подобни сертификати – смешни. Влезеш ли в Северозапада в кръчма, размахвайки зелен паспорт, сме сигурни, че ще ядеш повече бой и от българския национален отбор по футбол в официален мач. Затова, ако ти се живее и искаш да подобриш социалния си живот, съветваме те да разучиш селата около вас кога имат сбор и да се пуснеш. Добре е да имаш познати от селото. Да речем, че това ще е твоята ваксина срещу насилие.

Понани Цецка на баничарница

Доколкото сме запознати, брато, в ресторантите искат сертификат. Почти сме убедени обаче, че в баничарницата не ти е нужен. А това е романтика. Заведи яка Цецка или тази, по която въздишаш отдавна, в една от онези стари баничарници, където има и боза. Гледай да си спестиш шегите, че от тази напитка растат гърдите. Всички сме я чували и вече не е смешно. Но ще изпъкнеш пред мацката, че си нестандартен и си успял да заобиколиш закона в опита си да я изведеш на първа среща. Браво, майсторе!

Вари ракия

Ок, няма да ходиш по дискотеки за неопределено време, но можеш да се погрижиш да имаш достатъчно количество спиртни напитки. Чуй се с твой роднина, който вари ракия и прави вино. Предложи му помощ и сподели, че искаш да научиш как се прави, за да го предадеш този занаят на децата ти. Нямаш наследници? Това допълнително ще разчуства човека от другата страна на слушалката. Направи и лайф в социалните мрежи и до 1-2 часа може да се заформи голям купон. Сигурни сме, брой ни и нас.

Погрижи се за себе си

Досега живееше активно и нямаше много време за себе си. Ето, че сега липсата на зелен паспорт те възпира за много дейсности. Изрежи си ноктите, виж и тези на краката, защото знаем, че ги забравяш често. Обезкосми се, ако не го правиш, за да видиш какво е. Идва зима, живей на ръба. Ако нямаш машинка, виж братоците от Derma-Act те предлагат подобни услуги. Там ходят и яки Цецки, така че може да се заговорите в чакалнята и да пламне любовта. Пак в Derma-Act има и уред за оформяне на мускулатурата, ако не те пускат във фитнеса. Само нахвърляме идеи, ти си преценяваш какво е по вкуса ти.

Звънкай на звънците

Класика от детството. Хвани се с 2-3 приятели от едно време, може и сам и започнете да обикаляте по квартала и да звъните по звънците на хората и да бягате. Това хем е спорт, хем е здраве, защото смехът е точно това. Ще се върнеш в безгрижните години, когато не ти трябваше нито паспорт, нито пари в джоба. Още повече смартфон. И беше мега яко! Послушай ни, но не идваш на нашите звънци, келеш.

Кефи ли те?

ПИТАМЕ: Трябва ли мъжът да плаща PCR теста на жената на първа среща?

Туитър за зелените паспорти – интересно е!