in

WTFWTF

Портокали, кокосови орехи и молитви: Да оцелееш 29 дни в Тихия океан

Двама мъже от Соломоновите острови оцеляха 29 дена в Тихия океан, благодарение на кокосови орехи, портокали и молитви, брато. Това е историята на Ливе Нанджикана и Джуниър Колони, спасени край Папуа-Нова Гвинея – на 400 км от мястото, където били със своя 7-метров кораб на 3 септември.

Именно тогава ги връхлетяла буря, а те изгубили сушата от поглед “под проливен дъжд, гъсти черни облаци и силен вятър”. Батерията на телефона им паднала и взели решение да изключат двигателя, за да пестят гориво. Първата нощ прекарали в бурята.

Девет дена се хранели с портокали, които били взели със себе си. Когато те свършили, останали на дъждовна вода и кокосови орехи, по думите на Ливе Нанджикана и на “вярата в Бог, молейки се ден и нощ”.

Дъждовната вода събирали в платнище, а двигателя палели само когато видят на водата кокосов орех, за да го вземат.

“След няколко дена, заради молитвите ни, Господ ни даде идеята да направим съоръжение като платно” – продължава Нанджикана. Така потеглили по посока на вятъра. Стигнали близо о-в Нова Британия и отдалече видели рибар. Включили двигателя, но горивото им свършило.

“Викахме и махахме с ръце без прекъсване, докато той ни видя и загреба към нас. Когато ни стигна, го попитахме къде сме. И той ни каза: “Папуа-Нова Гвинея”.

Двамата мъже са още в Помио на о-в Нова Британия в Папуа-Нова Гвинея, докато чакат да бъдат оформени формалностите, за да се върнат на Соломоновите острови.

Кефи ли те?

Древни митове оживяват с ужасяващи последици в Рога (ВИДЕО)

Пораженията на Уайлдър след боя от Фюри