in

Ето защо мъжете бъркат любезността на Цецка с флирт

Понякога Цецка ти се усмихва, смее се на тъпите ти шеги и си говори с теб. За твое съжаление това не винаги е флирт.

По темата дори екип от норвежки психолози направи интересно проучване. То сочи, че 90% от дамите попадат в неловки ситуации, в които мъжете бъркат доброто възпитание и любезността именно с флирт. Братоците се натягат на Цецките, но явно се подвеждат.

Учените достигат до следното заключение: това погрешно сексуално възприятие може да се обясни частично от еволюцията. Господата са много по-склонни да бъркат любезното отношение на една дама с флирт, за да не пропуснат възможност за създаване на поколение. Все пак, ако една жена наистина флиртува, то мъжът има възможност да предаде гените си.

При жените положението е точно обратното – те често не разбират, когато някой наистина ги сваля. Причината е, че връзката с неподходящ партньор създава риск от бременност, самотно майчинство и изпускане на истински подходяща половинка. Демек са по-резервирани, не е от пандемията, споко.

Но не само еволюцията има пръст в този феномен. Културата също играе някаква роля, макар и малка.

През 2003 година учени провеждат проучване сред норвежци и сравняват резултатите с предишни изследвания, правени в Америка.

Оказва се, че процентът на мъжете, които възприемат погрешно сигналите на дамите, е един и същ и в двете държави. Това значи, че погрешното сексуално възприятие е вродено, вместо да се придобива. То не зависи и от националността. Така че пий една ракия и седи мирен.

Източник: New York Magazine / Мениджър Нюз

Кефи ли те?

Топ 10 на най-странните и най-гадни комбинации храна

Става все по-абсурдно! Измислиха маска тип слънчеви очила за цялото лице (СНИМКИ)