in

Nike изненада служителите си, затвори всички офиси с благородна цел

Компанията за маратонки Nike, за каквито сме мечтали още от деца, изненада своите служители с изключително благороден жест. Всички офиси на спортния консерн по света бяха затворени през изминаващата вече седмица. Целта е служителите да си починат от стреса и да бъде предотвратен евентуален бърнаут, който спохожда все по-млади хора.

През май от Nike обявиха, че ще върнат служителите си в седалището си в Beaverton, Ore., а впоследствие разкриха за „гъвкав модел на работа 3-2“, който позволява на служителите да работят от разстояние до два дни от седмицата.

Тази инициатива за почивка от Nike идва в период на тревожност на работниците предвид новия вариант на пандемията Delta, който ще стопира плановете на много компании за връщане на служителите си в офиса за постоянно. Някои компании вече се оказаха от тези си намерения до началото на 2022 г. А други, като Under Armour и Saks Fifth Avenue, започнаха да изискват ваксинации на служителите, за да се върнат в офиса, съобщава още “Footwearnews”.

Кефи ли те?

Да видиш Скалата, в момент, когато изобщо не очакваш (ВИДЕО)

ВИДЕО: Няма да повярваш, но… този дракон е от шоколад