Приют за животни предлага домашни любимци в Тиндър

Приют за животни предлага домашни любимци в Тиндър

Приют за животни в Германия реши да използва модерните технологии и приложения, за да рекламира своите обитатели. За целта от дома публикуваха изоставени домашни любимци в приложението за запознанства Тиндър, съобщава Ройтерс, цитирани и от БТА.

Виж още: Brato.bg дава промокод за -20% от цената на всички фенски артикули от сайта Fans.bg

От приюта се надяват, че самотни потребители на приложението, които търсят любовта, биха избрали компанията на котка или куче.
От базираната в Мюнхен Асоциация за хуманно отношение към животните са се обърнали към рекламна агенция, която да направи професионални снимки на 15 животни, за да бъдат публикувани в Тиндър. Сред тях е черно-белият котарак Капитан Кърк.
От приюта казват, че идеята им се радва на отличен отклик и вече няколко души са си уредили „първа среща“.
След като карантината заради коронавирусната пандемия доведе до скок в притежанието на домашни любимци, експертите предупреждават, че с отшумяването й много от тях могат да се окажат изоставени.
„Надяваме се, че тези животни наистина ще намерят нов партньор, идеален за тях в дългосрочен план, а не само за няколко седмици. Не само сред хората, но и сред животните има много самотни души“, казва Бенджамин Билке, който координира комуникацията в Тиндър.