in

Гордост! България със златeн медал на Олимпиадата

Денят е четвъртък, а часът е някъде около 15 българско време. В Токио звучи гордо  българският химн. Родното знаме е поставено на най-видно място, а Ивет Горанова току-що е накарала цяла една нация да забрави за всичко и да се гордее така, както не го е правила от години.

България е стъпи на спортния Олимп със своя златен медал в каратето. Първи наш олимпийски шампион от 2008 година насам. 21-годишната Ивет, дебютантка на игрите, спечели олимпийската титла в карате до 55 кг след пореден шедьовър – 5:1 – над украинката Анжелика Терлюга.

“Не мога да опиша какво усетих по време на награждаването – обяви новата любимка на България. – Краката ми трепереха на стълбичката. Не можех да контролирам емоциите си. Незабравимо преживяване, никой не може да го разбере. Сега е моментът българите да празнуват за медала. Ние успяхме, направихме го. Толкова години, толкова лишения и най-накрая сме на върха. Искам да благодаря на първо място на мотивационния ми коуч Моузес Налока. Той беше последните два месеца всеки ден до мен и ме изкарваше от всякакви дупки и той беше от главните хора, които ми помогнаха за този успех. Искам да благодаря и на всички от Българската федерация по карате и на Българския олимпийски комитет”.

Дотук България взе бронз в стрелбата чрез Антоанета Костадинова, Тайбе Юсеин също бе трета в борбата, а в събота Стойка Кръстева е на финал в бокса в категория до 51 кг. Все жени. Все героини!

Кефи ли те?

Ладата, от която излизат огнени струи като на дракон

ШОК: Меси и “Барса” се разделят