in

Най-скъпите трансфери на Манчестър Юнайтед (СПИСЪК)

Ето един голям списък за много пари, брато. Това са най-скъпите трансфери на Манчестър Юнайтед в цялата им футболна история. Футболистите станаха по-скъпи от молове, а ние се чудим кога ше пуснат промоция в брошурата на ЛИДЛ.

15. Дони ван де Беек (39 млн.)

Нидерландецът е основна част от състава на Аякс, стигнал до полуфинал в Шампионската лига презз сезон 2018/2019 г. През лятото на 2020 г. Манчестър Юнайтед пребори конкуренцията и доведе халфа на „Орт Трафорд“ срещу 39 млн. евро, които бяха платени на Аякс. Тази сделка обаче до момента е провал, тъй като Ван де Беек не успя да се адаптира към обстановката във Висшата лига и бе периферна част от сътава на Оле Гунар Солскяер през миналия сезон.

14. Хенрик Мхитарян (42 млн.)

Офанзивният халф пристигна в тима през 2016 г. и прекара само два сезона на „Олд Тлафорд“. През това време бившият футболист на Борусия Дортмунд и Шахтьор Донецк изигра 63 мача във всички турнири, в които вкара 13 гола и направи 11 асистенции. През лятото на 2018 г. той премина в Арсенал в бартер между двата отбора, от който Ман Юнайтед получи Алексис Санчес.

13. Хуан Себастиан Верон (42,6 млн.)

През юли 2001 г. „червените дяволи“ плащат колосалната за това време сума от близо 43 млн. евро на Лацио за звездата в халфовата линия на „орлите“ Хуан Себастиан Верон. Аржентинецът прекарва само две години в Ман Юнайтед, но за това време той е основен играч в постройката на Сър Алекс Фъргюсън. През 2003 г. халфът поема към Челси след 82 мача, 11 гола и 11 асистенции с фланелката на тима от Манчестър.

12. Неманя Матич (44,7 млн.)

Отново халф, но този път трансферът е от Челси към Ман Юнайтед. В края на юли 2017 г. сърбинът пристига на „Олт Трафорд“ след три много силни сезона в Лондон. За правата му „червените дяволи“ дават 44,7 млн. евро, като Матич се превръща в един от основните играчи на тима. До този момент той има 157 мача за тима във всички турнири, като е вкарвал 4 пъти и е асистирал 7 пъти.

11. Хуан Мата (44,73 млн.)

Друг играч, сменил „Стамфорд Бридж“ с „Олд Трафорд“, е Хуан Мата. Той пристига при „червените дяволи“ през 2013 г., като все още е в отбора, за който има 273 мача. В тях той се е отчел с 51 гола и 47 асистенции. Въпреки тези добри показатели, представянето на техничния испанец в тима е много далеч от игрите, които той показваше с фланелката на Челси. Там Мата бе формирал смъртоносно трио с Еден Азар и Оскар, което бе познато като Мазакар.

10. Рио Фърдинанд (46 млн.)

Легендата на Ман Юнайтед пристига в тима в началото на новия век с мегатрансфер от Лийдс на стойност 46 млн. евро. С фланелката на „червените дяволи“ бранителят има невероятните 455 мача, в които има и 8 попадения и 9 асистенции. Фърдинанд има на сметката си 6 шампионски титли на Англия, 1 трофей от Шампионската лига, 3 купи и 4 суперкупи на Англия, като е печелил по веднъж Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа. Всичко това той прави като играч на Манчестър Юнайтед. Освен това той формира и една от най-добрите двойки централни защитници в историята на Висшата лига с Неманя Видич.

9. Аарон Уан-Бисака (55 млн.)

Въпреки сериозната сума, която дадоха за десния бек, в Манчестър Юнайтед могат да са доволни от привличането на Уан-Бисака. Младият англичанин вече 2 години е основна част от тима на Оле Гунар Солскяер и вече навъртя 100 мача под ръководството на норвежеца. Освен че е много бърз, Уан-Бисака е и много техничен. Това го прави сериозна опасност за противниковите защитници, а той обича често да се включва в атака.

8. Фред (59 млн.)

Дефанзивният халф е един от плеядата бразилци, преминали през Шахтьор Донецк, които заляха Западна Европа в последните години. Той смени Украйна с Англия през лятото на 2018 г. и до този момент има 121 мача с червената фланелка във всички турнири. Въпреки че не се отличава с невероятна скорост или техника, Фред е много добър черноработник, като може не само да руши противниковите атака, но и да дава началото на нападения за своя тим.

7. Антони Марсиал (60 млн.)

Французинът се превърна в най-скъпият тийнейджър през 2015 г., когато смени Монако с Манчестър Юнайтед. Мненията сред феновете на „червените дяволи“ относно френския нападател са доста противоречиви. От едната страна критиците му изтъкват неговата способност да пропилява чисти положения с лека ръка. Въпреки това Марсиал е вкарал редица важни голове за тима си. Идването на Джейдън Санчо обаче може да го направи излишен на „Олд Трафорд“.

6. Бруно Фернандеш (63 млн.)

Ако не най-успешният, то със сигурност е в топ 3 на най-успешните трансфери на Ман Юнайтед през този век. Португалецът акостира на „Олд Трафорд“ през зимния трансферен прозорец на сезон 2019/2020 г. от Спортинг Лисабон. Година и половина по-късно той е звездата на този тим, за който има 40 гола и 25 асистенции в 80 мача. Най-важното за отбора обаче е, че плеймейкърът пасна като дялан камък в схемата на Оле Гунар Солскяер и благодарение на него отборът играе толкова атрактивно и атакуващо в последния сезон и половина. Затова и привържениците на Ман Юнайтед боготвроят Бруно.

5. Анхел ди Мария (75 млн.)

Аржентинското крило пристигна в тима след Световното през 2014 г., на което игра финал, загубен от Германия. От всички футболисти в списъка, Ди Мария прекара най-малко време в тима – само един сезон. В него той взе участие в 32 мача, като се разписа 4 пъти и направи 12 асистенции. Той имаше лошият късмет да бъде натоварен с огромни очаквания след силните години в Реал Мадрид, но така и не успя да оправдае очакванията и да помогне на тима да се съвземе в първите години след ерата „Сър Алекс Фъргюсън“ в Манчестър Юнайтед.

4. Ромелу Лукаку (84,7 млн.)

Поредният скъпоструващ футболист, който не успява да остане задълго в Ман Юнайтед. Белгийският нападател идва в тима през 2017 г. и изиграва 96 мача (42 гола и 13 асистенции) перди да бъде купен от Интер през август 2019 г. Въпреки че показателите му на „Олд Трафорд“ не изглеждат лоши, в Италия Лукаку показа, че е способен на много повече. През миналия сезон той успя да изведе „нерадзурите“ до първа шампионска титла на страната от 11 години насам.

3. Джейдън Санчо (85 млн.)

Млад, бърз, техничен. Джейдън Санчо обаче е много повече от това. Юношата на Манчестър Сити направи име с екипа на Борусия Дортмунд, където показа, че играе изключително зруло за възрастта си. Манчестър Юнайтед имаше интерес към него още през миналата година, но „жълто-черните“ го задържаха в редиците си и Санчо им помогна да спечелят Купата на Германия. На финала срещу РБ Лайпциг той и Ерлинг Холанд се подиграха със защитата на „биковете“ и всеки от тях вкара по два гола за изразителната победа с 4:1. Сега всеки фен на Ман Юнайтед стиска палци 21-годишният англичанин да успее да се представя поне толкова силно с фланелката на Юнайтед, колкото с тази на Дортмунд.

2. Хари Магуайър (87 млн.)

С него червеният отбор на Манчестър счупи рекорда за най-скъп защитник. Преди началото на третия си сезон в клуба, бившият футболист на Лестър има на сметката си 5 гола и 5 асистенции в 107 мача във всички турнири под ръководството на Оле Гунар Солскяер. Въпреки че като цяло той внася стабилност и сигурност в защитата на тима, от време на време англичанинът става обект на подигравки заради някои свои комични отигравания. Те са причината и за някои голове във вратата на Ман Юнайтед и заради това привържениците на отбора все още са със смесени чувства относно трансфера на Магуайър, още повече и за подобна висока сума.

1. Пол Погба (105 млн.)

Манчестър Юнайтед трябваше да счупи рекорда за най-скъп трансфер в историята на футбола през 2016 г., за да вземе футболист, който бе пуснал без пари само 4 години по-рано. Погба не успява да блесне в академията на английския тим и затова преминава в Ювентус, като „старата госпожа“ не плаща нито цент за него през 2012 г. В Торино обаче френският халф се превръща в една от най-големите надежди на световния футбол. Това кара ръководството на Манчестър Юнайтед да извади невижданите до този момент 105 млн. евро за него след Евро 2016.

През втория си престой на „Олд Трафорд“ Погба е един от най-важните футболисти за Ман Юнайтед, като през него е играл в 199 мача във всички туринири, в които има 38 гола и 45 асистенции. Въпреки това той така и не успява да поддържа постоянно високо ниво в отбора по начина, по който го правеше в Ювентус.

Очаква се до няколко часа да разберем подробности по трансфера на Рафаел Варан от Реал Мадрид. Според различни източници, обаче, сумата, която ще платят „червените дяволи“ за него, ще бъде 50 млн. евро. Ако това се случи той ще стане 10-ият най-скъп футболист в историята на клуба.

Източник: dsport

Кефи ли те?

ВИДЕО: Мис Тигрова се ваксинира, брато. А ти?

На Игрите в Токио: Робот вкарва кош от средата на баскетболното игрище (ВИДЕО)