Рекорд: Продадоха неразопакована „Супер Марио 64“ за $1,56 млн.

Рекорд: Продадоха неразопакована „Супер Марио 64“ за $1,56 млн.

В свят, лишен от всякаква логика, парите губят стойност, брато. Едни гладуват, други нямат покрив над главите си, а трети плащат 1.56 млн. долара за неразопакована игра „Супер Марио 64“ на „Нинтендо“. И ние сме я играли като деца до прилошаване, но това е абсурдно.

Аукционна къща „Херитидж окшънс“ обяви, че продажбата е подобрила ценовия рекорд за видеоигра, което не ни изненадва. „Супер Марио 64“ беше бестселърът в игрите на „Нинтендо 64“ и е първата, в която героят Супер Марио е представен в триизмерно изображение, се посочва в комюнике на аукционната къща.

Неизползвана и неразопакована игра „Легендата на Зелда“ на „Нинтендо“ беше продадена на търг в петък за 870 000 щатски долара. Валъри Маклеки, специалист по видеоигри в аукционната къща, каза, че от компанията били шокирани от факта, че видеоигра се продава за повече от един милион долара и то само два дни, след като „Легендата на Зелда“ е счупила предишния ценови рекорд.

През април на търг на „Херитидж окшънс“ беше продаден неизползван екземпляр на „Супер Марио“ от 1986 г. за 660 000 щатски долара.