in

Д-р Костас Пагидас: Мъжете изостават с 10 години

Неговото име е д-р Константинос Пагидас, или просто Костас, както обича да го наричат всички, дори пациентите му. Той е основател на най-популярната дерматологична клиника в страната – Derma-Act, както и собственик на рекламна агенция Human. Всестранно развита личност, но най-много харесваме в него чувството му за хумор, както и това, че може да ни отърве от бирените кореми. Негови пациенти са някои от най-известните и красиви българки, които спират дъха ни всеки път, когато се засечем в чакалнята на клиниката му.

Роден в Гърция, но развил се в България, Костас е пример и доказателство, че гърците не са мързеливи. Поне не всички. Наясно е с тези шеги у нас и ги приема с тънка усмивка. С него си говорим за процедурите, които ние мъжете все още избягваме както да използваме, така и да коментираме с останалите братоци. Питаме го и за отговорността да се грижиш за външния вид на Диляна Попова, Алекс Петканова и други известни българки, които гледаш всеки ден на екран. Седим в офиса му и си говорим на по чаша кафе, а тайно се надявахме да е узо…

Кажи ни защо един грък избира да загърби плажовете на Лефкада, Закинтос, узото, октопода на скара и дзадзикито, за да  остане в България, където закусваме с бира и шкембе чорба?
– Хубав въпрос … винаги един мъж остава някъде заради жена. И когато жената те остави …ти просто оставаш там, където си (смее се).  Но ако трябва да съм сериозен, когато завърших медицина, беше най-голямата криза. Останах в България, защото в Гърция системата за специализация е много сложна и отнема твърде много време, понякога и години. И колкото по-интересна и желана е дадена специалност (в случая дерматологията), толкова по-дълго време се налага да чакаш своя ред да се запишеш. Имах известни трудности тогава, проблеми със семейството ми, които не бяха съгласни да остана в България и да не спазя някои от гръцките традиции. От друга страна стартирах и проекта със създаването на рекламната ми агенция тогава, избрах моя начин на живот и път. Видях много повече възможности в България, хората с много отворено мислене и най-важното за мен – когато създадеш нещо хубаво, в България ще бъдеш оценен. В Гърция не е точно така.

– Споменахме кризата през 2008година. Но сега сме изправени пред нова – Има ли криза в бизнеса с разкрасителните процедури или жените не може да ги спре нищо?
Според кризата в момента не е криза в пълния смисъл на думата, по скоро преразпределение на финансови потоци от един бизнес към друг. Много бизнеси са си вдигнали оборотите, между тях и този, който можем да наречем  „суета“, тук влиза и дерматологията, козметичния бранш, фризьори, маникюристи и тн. Реално пострадалите пряко бизнеси са в сферата на туризма и ресторантьорството.

– А коя процедура в момента набира все по-голяма популярност сред жените, а и сред мъжете?
– Устните, определено са изключително желана процедура от дамите, но истината е, че нищо не може да мине лазерната епилация, от която обаче се възползват и все повече мъже. Съотношението е може би  70% на 30%, но това е нормално. За нас мъжете това е вид програма, която правим в последния момент, не сме стриктни като жените, които си запазват часове с месеци напред. Иначе, при мъжете една от най-желаните процедури е лазерно премахване на татуировки –оказва се, че има доста мъже, които са правили татуси, за които съжаляват или дори се срамуват и вече имат възможност да ги премахнат. Между другото голяма част от тях ни посещават не за премахване, а за избледняване на татуировката, така че след това да могат да направят нова върху старата.

– Като заговорихме за интересни процедури – имате нов уред за мускулна стимулация. На какъв принцип е и можем ли да пием бира, ако го използваме?
– Може (смее се). Уредът работи на принципа на активна стимулация, която се концентрира върху конкретни мускули, за да може да ги развие. Тази процедура помага и при много медицински проблеми, например ако си прегърбен. Оттам нататък, когато имаме движение на един мускул, имаме и загуба на мазнини.

Ти си човекът зад Derma-Act, където идват красиви българки на процедури. Питаме те директно: има ли по-хубави жена от българката?
– Хм! Където и да отидеш по света, ще видиш красива жена, обаче в България са повече. Където и да се обърнеш тук ще видиш красива жена – на улицата, в кафето, в магазина …

В  чакалнята са били едни от най-красивите жени на България –Алекс Петканова, Диляна Попова, Енджи Касабие. Отговорност ли е да се грижиш за визията на най-желаните българки?
– Най-голямата отговорност е това! Мога да кажа, че създаде характера – когато започнаха да ни се доверяват толкова много дами от шоубизнеса, трябва още по-добре да премисляш всяка процедура и да преценяваш риска. Какво имам предвид? Те са публични личности с постоянно внимание към тях и непрестанни изяви. Трябва да съобразиш кога и каква процедура да направиш спрямо техните ангажименти и публични появи, за да изглеждат винаги перфектно. А също и кога да откажеш процедура. Това създава характер в екипа ни. Но освен отговорност, за нас е и щастие да работим с тези хора и да сме спечелили доверието им.

– Означава ли това, че когато дойде една жена на консултация при вас може да й бъде отказана процедура, ако тя не е подходяща за нея?
– Част от работата ни е да отказваме процедури. Има много жени, които буквално са пристрастени към разкрасителните процедури. Хората много лесно свикват с промените, на които се подлагат и започват да имат нереалистични  и неестетични желания и очаквания. Слава Богу, имаме снимки преди/след, за да напомняме на хората за пътя на промяната. Така че, да, когато се налага, отказваме процедура или пренасочваме към друга.

Нали сме мъжки сайт, дай да си поговорим за срама на мъжете. Четем, че в чужбина си е хит от години, но ние май сме с по-балканско мислене. Имате ли много мъже клиенти и кои са най-предпочитаните процедури за мъже?
– Идват вече много мъже, но интересното е, че нещата с мъжката естетиката са все едно с 10 години назад. Какво имам предвид? Идват много мъже при нас за най-различни процедури, но се срамуват да споделят на приятели, познати, че го правят. Преди 10 години така беше с жените, а вижте какво се случва сега. Така че, очакваме все повече мъже да се обръщат към нас. Когато стартирахме Derma-Act имахме 6-7% мъже пациенти, сега са над 25%.

Каква трябва да бъде първата крачка за един мъж, който иска да се погрижи за себе си с някоя процедура?
– Консултация, задължително. Иначе като процедура – първата крачка е универсална – козметично почистване на лице, да види резултата, разликата и след това да направи консултация, от която да разбере кои са  следващите най-подходящите процедури за него, за да се чувства винаги максимално добре в кожата си.

В новата клиника ще предлагате интимна естетика, а едни любопитни братоци, имаме много въпроси за тия процедури. Уголемяване на g-точката? Вагинално подмладяване? Вие май вярно сте магьосници?!
Интимната естетика в България към днешна дата е много неразвита спрямо много други държави. Няма достатъчно информация по темата по ред причини, най-малкото в медиите това се приема като нецензурирано съдържание, макар често чрез интимната естетика да се решават и медицински проблеми. Да, правим такива процедури и да, те са изключително ефекти, а и от огромна помощ за много жени, особено след определена възраст, защото интимното и сексуално здраве са от огромно значение.

Най-личният въпрос оставихме за финал -Коя е най-красивата жена в очите на д-р Пагидас?
– Моята.

– Това лято мислим да се пускаме до Гърция, въпреки че тоя скапан вирус няма да си е тръгнал съвсем. Не се издържа без море в Гърция. Кажи ни ти къде ще ходиш на почивка и ние къде да отидем, препоръчай ни!
– Аз съм от Солун и всеки солунски гражданин вярва, че няма друго място по-красиво от Халкидики. Това е причината ние да казваме, където и да сме на света, “като Халкидики няма”, тъй като отговаря на всички възрасти. Ако искаш парти – първият ръкав, ако си женен с деца – втори ръкав. А по-спокойно, по-зелено и като вече разведен с много подръжки направо в трети ръкав на Света Гора и никой не може да те намери, а в това число и бившата. Много голям фен съм на Палюри, най-хубавата и чиста вода е там. Ако излезнем от Халкидики, моят малък рай се намира на островите Паксос и Антипаксос. Не е толкова далече от София с кола – около 7 часа и мога да кажа спокойно, че раят е на земята. Препоръчвам едно пътуване до Паксос, наемане на малка лодка за малки трипчета до Антипаксос и вечерта много хубава храна в малките местни ресторанти. Това трябва да се направи поне един път в този живот.

Кефи ли те?

30-годишен бек от “Фехервар” и Спинацола по-бързи от Мбапе

Килата купонясва с банкомат в новото му парче (ВИДЕО)