in ,

Не е истина, брато! Ето коя е перфектната храна в тежките жеги

Ние сме почитатели на скарата, разбира се. Но напоследък нещо намаляваме и количеството, и мръвките. Почнахме да се чувстваме малко по-добре, пробвай и ти.

В същото време намираме още един аргумент за по-леките храни. Оказва се, че супата е идеалното ястие, когато стане над 30 градуса по Целзий. Веднага ти казваме ква е шибаната логика.

В горещината изпотяването се увеличава значително, като по този начин тялото ни поддържа топлинно равновесие. Заедно с водата, тялото ни напускат съдържащи азот вещества, минерални соли, микроелементи и витамини, които са част от потта. Супата е идеалният вариант това да се компенсира. Материалът е на РИА Новости, които са динозаври в информационния поток, цитират го колегите от БГНЕС.

“Важно е менюто в горещото време да съдържа оптималното количество пълноценни протеини, водоразтворими витамини, минерали и по-малко наситени мазнини. От тази гледна точка лесно смилаемите леки супи са отличен избор”, съветва диетолог.

Супите могат да се консумират топли или горещи. В жегата те ще стимулират изпотяването, което има охлаждащ ефект. И все пак, ако сте в заведение е по-добре да предпочетете супи от зеленчуци като тези от спанак, коприва, киселец или гаспачо, които се консумират студени. В този случай температурата на ястието трябва да бъде стайна, но избягвайте прекалено студените храни и напитки.

“Усвояването на студени храни и напитки изисква от тялото да повиши температурата си, така че след това може да ви стане още по-горещо”, казва диетологът.

ПОВТАРЯМЕ – СТУДЕНА БИРА В ЖЕГАТА ЗНАЧИ ОЩЕ ЖЕГА.

Тва живот ли е?

През целото време да сме го правили грешно…

И все пак… нека тоя диетолог да пие топла бира, щом иска! Ние ше се оправим некси.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

СНИМКИ: Готини Цецки от комикси! Просто са перфектни

Какъв гол на Пол Погба!!! (ВИДЕО)