in

Български лекар е сред спасителите на Ериксен

Българин е сред спасителите на датския национал Кристиан Ериксен, брато! Халфът на “Интер” колабира на терена след сърдечен арест по време на мача с Финландия от Евро 2020. Сред главните действащи медицински лица на мача е доктор Валентин Великов, който се грижи за здравето на всички футболисти в “Лудогорец”. Специалистът се завърна в българския шампион през 2018 година и е канен от УЕФА като медицинско лице в двубоите от турнирите, организирани от европейската футболна централа. За участието му съобщи бившият капитан на “Лудогорец” Светослав Дяков в своя профил в социалните мрежи.

„Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота! “Семейството” Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача( съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!

Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена! Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия – докторите! Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там – големия Доктор Валентин Великов!!!”

Кефи ли те?

ВИДЕО: Майсторските футболни изпълнения на Кристиан Ериксен през годините

Англия цъкна Хърватия с 1:0! Ако ги хванем, Спас Делев ще ги развинти