in

Не взимай пясък от Сардиния!!!

Време е за ваканция, брато. Едни ще ходят на Шкорпиловци, други на СПА, а трети като нас – на село. Въпрос на възможности, няма да го крием. Но като хора с големи сърца, а и не само, решихме да те предупредим, ако ще плажуваш зад граница на скъпото. Не взимай пясък от плажовете на Сардиния.
Италианските власти масово глобяват, ако хванат турист да се опитва да изнася от песъчливия сувенир. 41 души вече си платиха скъпо, след като бяха спрени в пристанищата и летищата през последните дни, докато се опитват да напуснат острова с общо 100 кг плячка. Италианските медии съобщиха, че митническата полиция е наложила глоби до 3000 еврона човек, докато пясък, черупки и камъни са били върнати на плажа, където е възможно.
Търговията с пясък, чакъл и черупки стана незаконна в Сардиния през 2017 г. и макар глобите да изглеждат сурови, те са опит за справяне с дългогодишен проблем. Сардиния от години се занимава с туристи, които крадат пясък и черупки като сувенири или като предмети за продажба онлайн. Полицията наблюдава пристанищата и летищата, като използва рентгенови лъчи, за да забележи пясък, пълен в багажа на пътниците по време на митнически проверки.
През октомври миналата година бяха арестувани четирима души – двама от Полша, един от Италия и един от Франция – с общо 253 черупки, 12 камъчета и 700 грама пясък. Красивите плажове на Сардиния са сред популярните туристически дестинации. През 2019 г. имаше двама френски туристи Хванат с 40 кг пясък от плажа Чиа В южната част на острова. Бяха го натъпкали в 14 пластмасови бутилки, които бяха намерени в багажника на колата им, докато се отправяха към ферибота обратно към Франция.
View this post on Instagram

A post shared by Brato.BG (@brato.bg)

Кефи ли те?

ВИДЕО: Избягал затворник убеждава полицай, че тича за здраве

Пълна програма за Евро 2020 по дни, часове и канали