Дупка с диаметър от 60 метра се отвори в мексикански поля (ВИДЕО)

Дупка с диаметър от 60 метра се отвори в мексикански поля (ВИДЕО)

Странни неща се случват по света, брато. И не визираме България, тук сме си свикнали. В полетата на централната част на Мексико се появи огромна дупка с диаметър от 60 метра, заплашваща да погълне близката къща. Кратерът, напомнящ ни за магистрала Тракия, се намира в Санта Мария Закатепек, щата Пуебла (велико име), и е с дълбочина от около 20 метра, по думи на губернатора Мигел Барбоса Уерта. Отговорникът за щата свика пресконференция, за да коментира неестественото явление.

Барбоса каза още, че семейството, което живее близо до въпросната понора, е евакуирано. Засега няма ранени, но губернаторът предупреди местните жители да стоят далеч от района.

Интересното е, че в началото дупката изглеждала далеч по-безобидна със своя диаметър от пет метра, но бързо нараснала само за няколко часа.

„Смятаме, че това може да е комбинация от два фактора: омекотяването на полето, цялата площ се обработва, както и добивът на подпочвени води, които омекотяват подпочвите“, каза Манрике, отговарящ за околната среда.