in

Халф стана вратар за 90 минути, избраха го за играч на мача (ВИДЕО)

Футболът е велика игра, а поредното доказателство за това дойде от турнир, който все още не е напълно подвластен на големите пари, брато. Двубоят от Копа Либертадорес между “Ривър Плейт” и колумбийския “Санта Фе” ще се помни още дълго. Грандът от Буенос Айрес бе заставен да играе, въпреки наличните 20 положителни проби на футболисти за COVID-19. Всеки един от четиримата вратари също бе карантиниран, а наставникът Марсело Гаярдо бе принуден да прави състав от наличните…11 играча. Сред тях нямаше такъв, който да се подвизава под рамката, затова с тази задача бе натоварен Енцо Перес, тъй като 35-годишният халф имаше контузия.

На резервната скамейка нямаше нито един състезател, но и това не попречи на “Ривър” да грабне победата. Успехът с 2:1 спокойно може да се причисли към едно от футболните чудеса. А самият Перес, допуснал гол едва в 73-ата минута, дори бе избран за играч на мача.

“Изборът за Перес да застане на врата бе породен от факта, че имахме само 11 налични футболисти, а той беше с травма, която не бе сериозна, но нямаше да му даде възможност да бъде пълноценен – обясни след срещата наставникът Марсело Гаярдо. – Той го прие смело. Не е лесно да застанеш на позиция, която човек не познава и не е обичайна за него. Имах нужда той да се чувства уверен, освен че отговорността щеше да бъде моя.”

Кефи ли те?

359 Hip Hop Awards с мащабно 9-то издание на 22 юни

Бен от “Приятели” вече е истинска звезда, има 35 млн. последователи