in ,

Вече сме спокойни! Умеренето шльокане на пиенье пази сърцето

Ново научно проучване доказва, показва, разказва, че пиенето на алкохол с мярка пази сърцето. Нашето значи е много предпазено и направо защитено вовеки.

Изследването е на Американския колеж по кардиология, не на Окръжна болница в София. Основният извод е, че умерената консумация на алкохол, дефинирана като не повече от едно питие за жените и две за мъжете на ден, е свързана с по-нисък риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с този при лица, които се въздържат от пиене или пият прекалено много.

Демек моеш да станеш сутринта, да удариш на гладно 100 грама мастика (че от другото ше се развали стомахчето), след което да си пиян на смрад до късния следобед, когато доливаш на уреда чаша голямо уиски. Това е здравословно, така ли? Май е така. Така ли е? Знаем ли, брато…

“Установихме, че свързаната със стреса активност в мозъка е по-висока при непиещите в сравнение с хората, които пият умерено, докато хората, които пият прекомерно (повече от 14 напитки на седмица), имат най-високо ниво на мозъчна активност, свързана със стреса”, поясняват кардиолози от Massachusetts General Hospital, цитирани от Lifestyle.bg.

Те предполагат, че умереният прием на алкохол влияе благоприятно на връзката мозък-сърце. Но това не бива да се приема като насърчаване на консумацията му, защото не бива да забравяме и за всички странични ефекти от нея – като повишен риск от рак на черния дроб и развиване на зависимост.

Кефи ли те?

Български рапър направи песни, в които все пак има рап! Слушаме хитовете на Атанас Колев

Not Safe For Work
Click to view this post

Двойничката на Памела Андерсън (СНИМКИ)