in

Новият клип на група P.I.F – Гласът на Димо и лицата на 46 артиста (ВИДЕО)

Нещо изключително качествено се появи на българския музикален пазар, брато. Група P.I.F посвети песен на своя вокалист Димо Стоянов, починал на 21 декември 2020 година. Във впечатляващото видео участие взимат 46 артиста, свързани емоционално, идейно или по щастлива случайност с музиканта. “OPUS 4” е част от новия албум на групата – “P.I.F. 6”, който е дело на режисьора Николай Мутафчиев (Premier Studio).

Всички пресъздават текста на “OPUS 4“ в синхрон с гласа на Димо, а видеото прави препратки към знакови клипове на Nine Inch Nails, Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, The Rolling Stones, R.E.M. и самите P.I.F. В края на клипа има кадър с вокалиста от църквата край яз. Жребчево.

„Решихме да затворим цикъла с OPUS 4. Във финалният кадър се появява Димо в църквата на язовир Жребчево. Снимах го в деня преди да се разболее. Той изрично пожела да включим тази момент в клипа.“, казва режисьорът Ники Мутафчиев. „Към всяка песен от албума P.I.F.6. вече има заснети видеа на места с уникална енергия в България и Жребчево е едно от тях. Преди години три села са обезлюдени и остават под вода заради изкуствено създаден язовир. Любопитното е, че църквата оцелява.“, разказва още той.

Кефи ли те?

Да спечелиш 30 трофея, но да ходиш на мач с колело (СНИМКА)

Твърде дълго беше тихо – „Нито звук 2“ в кината от 28 май