in ,

Айдееее! Агенцията по вписванията отказа да впише Боби Михайлов като шеф на БФС

Голем проблем! Ха-ха!

Агенцията по вписванията е отказала да впише Борислав Михайлов отново като президент на БФС, след като той си оттегли оставката. Заради това оттегляне Изпълкомът на Футболния съюз махна насрочения за 25 юни извънреден конгрес. Сега обаче май пак ще го има? Кво става? Аман от прически! О, Боже! Как може?

Ето какво се казва в част от решението на отказа на Агенцията по вписвания, информацията е на dsport.bg, които са единственият спортен сайт, който четем:

“Уставът не допуска процедура по оттегляне на оставката. Подобно действие, би създало правна несигурност у всички трети лица относно това кое е лицето, овластено да представлява сдружението и да изпълнява останалите функции на президент, вменени с устава. Допускането, че една оставка може да бъде оттеглена означава, наред с действията по промяна на пръвоначалното определените първи вицепрезидент и вицепрезиденти, избрани в изпънение на нормата на чл. 48, ал. 3 от устава, води до извода, че на практика ИК може по всяко време на подменя волята на конгреса относно това кое е лицето, избрано за президент, като многократно определя различни лица да изпълняват посочените функции.

Извън това, следва да се посочи, че приложения протокол от заседанието на ИК не е изготвен в съответствие с изискванията на чл. 50,  ал. 6 от устава на БФС, доколкото не е подписан от всички членове, присъствали на заседанието.

Поради това и на основание чл. 24 във вр. С чл. 21, т.5 от ЗТРРЮЛНЦ постанових отказ по заявление рег.№202104291445050 от 29.04.2021″

Кефи ли те?

Изчислено! Ще изядем над 500 000 агнета за Гергьовден

Бой между жени и мъже у Враца навръх Гергьовден! Немаше как да пропуснат