Вреди ли марихуаната на зрението?

Вреди ли марихуаната на зрението?

За употребата на марихуана има редица на брой изследвания, брато. Вредна ли е или помага? Ние не сме учени, нито политици, затова оставаме на умните глави да размишляват по темата. Факт е, че у нас не я легализират, за да има кого да вкарват в затвора, докато се случват далеч по-грозни неща в държавата. Карай.

В същото време в Гранада проведоха експеримент. Там устовиха и обявиха гласно, че употребата на лекия наркотик  засяга неблагоприятно ключови функции на зрението, пише в. „Дейли мейл“, цитиран у нас от БТА.
Според наблюдението, марихуаната води до намаляване на остротата на зрението, фокусирането и чувствителността към контрасти. Освен това се нарушава и триизмерното им възприятие (стереопсиса).

Умните испански глави провели експерименти с 31 любители на тревата в Испания. От тях 20 са братоци, а останалите 11 са Цецки на възраст между 19 и 43 години. Участниците били подложени на визуални тестове преди и след употреба на мекия наркотик. Оказало се, че той се отразява неблагоприятно на визуалните им възприятия, въпреки че 30 процента от участниците твърдели, че при тях не е настъпила промяна, а 65 процента че тя е била слаба.

Но според учените в най-силна степен марихуаната засяга контрастната чувствителност на окото. Това трябва да се вземе предвид при шофиране под въздействието на дрогата или при изпълнение на задачи от всекидневието.