Сбогом, Футбол! Беше толкова прекрасно с теб

Сбогом, Футбол! Беше толкова прекрасно с теб

Футболът умира, брато. Поставен е на командно дишане, а в основата му са 12-те отбора, решени на всичко, за да се докопат до големите пари. Пръст в създалата се ситуация има и УЕФА, която сега се опитва всячески да попречи на коварния план на Флорентино Перес, председател на новата Суперлига, и на останалите му съмишленици. От всички най-потърпевш ще е футболният запалянко. Ясно е, останалите ще се гушат с пари. В създалата се суматоха Алфред Дракслер, един от най-авторитетните автори на германския вестник „Билд“, написа коментар за създаването на Суперлигата. И е силен, адски силен!

Сбогом, Футбол! Беше толкова прекрасно с теб! Но достатъчно значи достатъчно!
През целия си живот съм обичал този прекрасен спорт. Но ще спра да се интересувам от футбол, ако това е истина. Ако неколцина лакомници изпълнят идеята си. От години се говори за Суперлига, но тя вече идва. При това възможно най бързо. Това ще е циничният край на спорта, солидарността и феърплея.
Това не е Суперлига! Това е лайняна лига! Майната им на националните първенства. Първият отбор играе в Суперлигата, вторият – в шампионата. Как ще функционира това? Тук не говорим за спортно съперничество, а за приходи от милиарди. Например постоянният участник в Шампионската лига „Шалке“ изпада от Бундеслигата, но с уайлдкард е в Суперлигата? Има само едно определение за това – перверзия! Това е предателство към футбола! Предателство към нашата любов.
Благодарен съм, че „Байерн“ и „Борусия“ (Дортмунд) не искат да участват. И дано така остане. Най-точните думи са на английската легенда Гари Невил: „Със сълзи на очите пеете „You’ll never walk alone“ (б.а. –  „Никога няма да сте сами“). Но сега ще марширувате съвсем сами. Срам!“
Достатъчно значи достатъчно! Това изречение е последният протест на УЕФА срещу Суперлигата. Нейните господари да се хванат за носа. Те говорят за спорт а мислят за пари. Ако тази Суперлига наистина дойде, аз напускам! А с мен вероятно и милиони фенове! Достатъчно значи достатъчно!