in

Фейсбук цензурира името на град Бич и изтри страницата му

Ех, Марко, Марко, не ти ли писна вече да се бъзикаш с хората? По-добре отиди и си направи една свестна прическа, че сега приличаш на герой от филма “От глупав по-глупав”. Жалко само, че няма да прочетеш тези няколко реда, но ако можеше, щеше да ни накажеш и за тази ни шега. Знаем.

Фейсбук, собственост на Марк Зукърбърг, за пореден път се доказа като изключително нетолерантна платформа. Социалната мрежа цензурира името на френския град Бич (Bitche). И не е само това, още през март алгоритъма на Фейса закри страницата на скромното населено място с населенеие от близо 5000 души. Във вторник все пак тя бе пусната отново. Благородно.

Причината за поведението на пустиняците от Фейсбук е сходното звучене с английската дума Bitch, която на Острова употребяват, когато искат да нагрубят някоя Цецка.

“Фейсбук цензурира нашата страница +Ville de Bitche+ с мотива, че тя нарушава правилата на платформата”, оплака се кметът на града Бенот Кифер.

Той обжалва решението на социалната мрежа и във вторник тя бе отново качена и свободна за достъп от страна на потребителите. От “Фейсбук-Франция” признаха за грешката и за неправилното разчитане на данните от страна на софтуера. Той автоматично банва думи и изрази с обидно съдържание, нещо, което на нас ни е до болка познато, но за разлика от Франция, тук никой не ти обръща внимание на жалбите.

За всеки случай, докато чакал “присъдата”, кметът направил и неутрален акаунт – “Кметство 57230” с отправка към пощенския код на френския град Бич с население около 5000 души. На нас ни звучи като Родител 1 и Родител 2.

Кефи ли те?

СНИМКИ: 10 странни коли, които са по-тъпи от твоята

Марк Уолбърг се тъпче с джънк и бири, за да качи 14 кг за 6 седмици заради роля